Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές: 412 αφίξεις μέσα σε 3 ημέρες

Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές: 412 αφίξεις μέσα σε 3 ημέρες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 412 μετανάστες και πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν με λέμβους το τελευταίο τριήμερο σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή από το πρωί της Παρασκευής 27/12 έως σήμερα το πρωί Δευτέρα 30/12,  τουλάχιστον 162 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο, 27 στη Χίο, 96 στη Σάμο, 109 στο Φαρμακονήσι 10 στην Ψέριμο και 8 στην Κω.

Στο μεταξύ, το ίδιο διάστημα ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 28/12 στην Αλεξανδρούπολη με τη διάσωση και περισυλλογή 39 μεταναστών και προσφύγων από το λιμενικό σώμα.

Αναχώρησαν από Μόρια 668 αιτούντες άσυλο

Την ίδια στιγμή, μαζική μετακίνηση 668 αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Συγκεκριμένα με το πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Πειραιάς αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ 456 άτομα, ενώ το Σαββάτο αναχώρησαν 212. Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο στη Ριτσώνα Αττικής.

Η μετακίνηση του παραπάνω μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο έριξε τον αριθμό του πληθυσμού του καταυλισμού της Μόριας κάτω από τους 19.000. Συγκεκριμένα σήμερα σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ στη Μόρια διαμένουν 18.640 άτομα που έχουν στο σύνολο τους αιτηθεί άσυλο. Από αυτούς οι 11.200 διαμένουν στην ύπαιθρο γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ. Συνολικά στις δομές της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης (συμπεριλαμβανομένου του καταυλισμού στο ΚΥΤ της Μόριας) διαμένουν 20.707 άτομα. Ο ντόπιος πληθυσμός της ίδιας περιοχής σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 37.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή