Βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού και προσέγγισης της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο

Βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού και προσέγγισης της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού και προσέγγισης της κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το σχετικό βίντεο δείχνει τον διασώστη του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που προσεγγίζει το νησί αφού έχει εντοπίσει την κυρία Ρηνιώ στο σπίτι της.

Ο διασώστης πρότεινε στην κυρία Ρηνιώ τη μεταφορά της σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί μαζί με διασώστη και γιατρό από τη Ρόδο για τον σκοπό αυτό, καθώς λόγω βλάβης στα δίκτυα του νησιού η κυρία Ρηνιώ δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει με τους δικούς της ανθρώπου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία και μια μεγάλη κινητοποίηση. 

Πλέον, αναμένεται να μεταφερθεί στο νησί ανάλογο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση βλαβών των δικτύων.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

Ο κ. Στεφανής πρόσφατα είχε επισκεφθεί τη γυναίκα. H κυρία Ρηνιώ, επισημαίνει ότι θα μείνει στο νησί μέχρι τέλους, έχοντας πάντα υψωμένη στο σπίτι της την ελληνική σημαία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή