Ασαφές αν θα παρευρεθεί ο πρόεδρος Τραμπ στο Νταβός

Ασαφές αν θα παρευρεθεί ο πρόεδρος Τραμπ στο Νταβός

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Επισήμως, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παρευρεθεί στο φημισμένο ελβετικό οικονομικό φόρουμ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, ο Τραμπ σχεδιάζει να επισκεφτεί το Νταβός, ενώ την Τετάρτη, ανώνυμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται όντως να παρευρεθεί στο Φόρουμ.

Το ζήτημα που θα μπορούσε να ακυρώσει την επίσκεψη Τραμπ στην Ελβετία δεν είναι άλλο από την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη στο Κογκρέσο, με τις κατηγορίες ότι ζήτησε προσωπικά πολιτικά ανταλλάγματα από την Ουκρανία ώστε να εγκρίνει την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας και ότι παρεμπόδισε τις έρευνες του Κογκρέσου επί του θέματος. Το 2019, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε επισκεφθεί το Φόρουμ του Νταβός, καθώς είχε αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αντιθέτως, είχε παραστεί στο Νταβός το 2018. Τον  Μνούτσιν θα συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και ο εμπορικός εκπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, καθώς η εμπορική πολιτική Τραμπ εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στο παγκόσμιο εμπόριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή