Ατυχής ανάγκη η επίσκεψη στα WC

Ατυχής ανάγκη η επίσκεψη στα WC

Κύριε διευθυντά

Καλό είναι τέτοιες μέρες να μην γκρινιάζουμε. Αυτό όμως που αντίκρισα σε πρόσφατο ταξίδι μου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Θεσσαλονίκη, πράγματι με ξεπερνάει ως άνθρωπο, αλλά και με θίγει ως πολίτη ενός κατά τα άλλα ευρωπαϊκού κράτους. Και μιλάω για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες και των δύο σταθμών (σταθμός Λαρίσης και σταθμός Θεσσαλονίκης). Μια απλή επίσκεψη θα πείσει και τον πλέον κακόπιστο ότι συνθήκες ζούγκλας είναι απείρως καλύτερες από τις επικρατούσες στους χώρους που προανέφερα. Αποτελεί κυριολεκτικά ντροπή για μια χώρα, η οποία ισχυρίζεται ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της, να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις.

Βέβαια, απέχουμε παρασάγγας από το να θεωρούμε βαριά βιομηχανία τον τουρισμό, όπως προανέφερα. Πρέπει πρώτα να θεωρήσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας αυτονόητη και μετά ας ακολουθήσουν όλα τα άλλα. Με τη σιγουριά ότι τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί (δυστυχώς), σας εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά.

Βασιλης Τσουτσος, Ειδικός πνευμονολόγος – φυματιολόγος, MD, MSc Δημόσιας υγείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή