Πρόεδρος ιρακινής Βουλής: Η επίθεση κατά του Σουλεϊμανί συνιστά παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας

Πρόεδρος ιρακινής Βουλής: Η επίθεση κατά του Σουλεϊμανί συνιστά παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ιρακινού κοινοβουλίου Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι καταδίκασε την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη από την οποία σκοτώθηκαν ο ισχυρότερος στρατηγός του Ιράν και ένας από τους σημαντικότερους διοικητές των σιιτικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ, κάνοντας λόγο για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας του.

«Η στοχοθέτηση ενός στρατιωτικού διοικητή των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και των διεθνών συμφωνιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χαλμπούσι.

«Το Ιράκ πρέπει να αποφύγει να μετατραπεί σε πεδίο μάχης ή να στηρίξει οποιαδήποτε περιφερειακή ή διεθνή σύγκρουση», πρόσθεσε.

Ο Χαλμπούσι, που ως πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι ο κορυφαίος σουνίτης πολιτικός του Ιράκ, ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας του να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή