Βρετανία: Ζητείται αλλόκοτος για την Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Ζητείται αλλόκοτος για την Ντάουνινγκ Στριτ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδειξη των ριζοσπαστικών αλλαγών που θέλουν να επιφέρουν οι Συντηρητικοί στη βρετανική δημόσια διοίκηση θεωρείται το κείμενο που έγραψε στο μπλογκ του ο Ντόμινικ Κάμινγκς, βασικός πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Στην ιδιότυπη αγγελία, ο Κάμινγκς ζητεί από «αλλόκοτους και απροσάρμοστους, με περίεργες δεξιότητες» να καταθέσουν αίτηση για εύρεση εργασίας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Παρακάμπτοντας εντελώς τις συνηθισμένες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, ο αρχιτέκτονας της πρόσφατης εκλογικής νίκης του Τζόνσον περιγράφει (σε 3.000 λέξεις) τις «ασυνήθιστες» δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν όσοι αποτολμήσουν το εγχείρημα. Ενας τυχερός (;) εξ αυτών θα επιλεγεί ως προσωπικός βοηθός του.

Σε κάποιο σημείο ο Κάμινγκς γράφει ότι θέλει να προσλάβει «πολύ ταλαντούχους αλλόκοτους», που να διαθέτουν «αυθεντική διανοητική ποικιλία» και να αποφύγει υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους με πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από την Οξφόρδη ή το Κέμπριτζ. «Αν θέλεις να διαπιστώσεις τι κάνουν τα πρόσωπα γύρω από τον Πούτιν ή με ποιον τρόπο διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στα σύνορά μας, δεν θέλεις περισσότερους αποφοίτους της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ που μιλούν περί Λακάν σε δείπνα με παραγωγούς της τηλεόρασης και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις», αναφέρει ο βασικός πολιτικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ετοιμοι για θυσίες

Στο σημείο του κειμένου όπου ο Κάμινγκς αναφέρεται στον προσωπικό βοηθό του, γράφει πως όσοι και όσες υποβάλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες. «Δεν θα έχετε ελεύθερα τα βράδια των καθημερινών, θα θυσιάσετε πολλά Σαββατοκύριακα – ειλικρινά, θα είναι δύσκολο να έχετε καν φίλο ή φίλη. Θα είναι εξαντλητικό αλλά ενδιαφέρον και, αν κάνετε για τη θέση, θα εμπλακείτε σε πράγματα που ποτέ δεν θα δουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην ηλικία των 21 ετών», αναφέρει ο Κάμινγκς.

Ο Ντέιβ Πένμαν, γενικός γραμματέας του εργατικού σωματείου των δημοσίων υπαλλήλων, προειδοποίησε πως οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν «παρανοήσει θεμελιωδώς» τον ρόλο της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή