Θεοφάνεια με την ομογένεια της Φλόριντα έκανε ο πρωθυπουργός

Θεοφάνεια με την ομογένεια της Φλόριντα έκανε ο πρωθυπουργός

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην 114η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στην πολυπληθέστερη ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική, στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα βρέθηκε σήμερα με τη σύζυγό του, Μαρέβα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον για την συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ. 

Χιλιάδες Έλληνες ήταν εκεί, όπως κάθε χρόνο, και παρακολούθησαν τον εντυπωσιακό εορτασμό των Θεοφανείων σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα καθώς μετά από 100 χρόνια έχουμε εδώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε προκαλώντας τον ενθουσιασμό των συγκεντρωμένων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

«Σας εύχομαι καλή χρονιά και καλή φώτιση», είπε συγκινημένος ο πρωθυπουργός, ενώ ήδη δεκάδες ελληνόπουλα είχαν βουτήξει στο νερό.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο έφηβος Παναγιώτης Σακοτέλης, στον οποίο όλοι, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια, ενώ ο κόσμος φώναζε «Άξιος».

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα το πρωί (ώρα Αμερικής) παρακολούθησε, με τη σύζυγο του, τη Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινκς μαζί με αμέτρητους άλλους Έλληνες που ζουν μόνιμα σε αυτή την πόλη της Φλόριντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με έμφαση στον ελληνισμό στο Τάρπον Σπρινκς, που βρίσκεται, σε αυτή την πόλη της Αμερικής, πάνω από έναν αιώνα. «Από τους πρώτους σφουγγαράδες από την Κάλυμνο, τη Χάλκη και τη Σύμη ήρθαν και έκαναν την Αμερική σπίτι τους, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν τη Μητέρα Πατρίδα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το αόρατο βήμα που ένωνε πάντα τους Έλληνες με την πατρίδα μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος που του δίνεται η ευκαιρία στο Τάρπον Σπρινκς να συγχαρεί τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Επίσης, απευθυνόμενος στα ελληνόπουλα, που φέτος βούτηξαν κατά τον Αγιασμό των υδάτων, τους ευχήθηκε να κρατούν τη δύναμη του Σταυρού και της πίστης μέσα τους.

«Εύχομαι σε όλους σας τα καλύτερα. Και σε όλα τα νέα παιδιά που θα βουτήξουν σε λίγο στα κρύα, νομίζω, νερά. Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη κακοκαιρία, εδώ μας υποδέχτηκε ένας λαμπρός ήλιος», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή