Στο εδώλιο ο Τηλέμαχος Λαβίδας – Δηλώνει αθώος έναντι όλων των κατηγοριών

Στο εδώλιο ο Τηλέμαχος Λαβίδας – Δηλώνει αθώος έναντι όλων των κατηγοριών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος έναντι όλων των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από τις Αμερικανικές εισαγγελικές αρχές δηλώνει δια του συνηγόρου του ο Τηλέμαχος Λαβίδας με αφορμή την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. 

Ο συνήγορος του κ. Λαβίδα σημειώνει επίσης ότι οι πληροφορίες που αναπαράγονται από τον Τύπο και τον παρουσιάζουν ως μέλος μιας διεθνούς ομάδας εκμετάλλευσης εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών είναι ψευδείς και παραπλανητικές και πως ήδη οι εννέα κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζε έχουν μειωθεί σε επτά από τις εισαγγελικές αρχές.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του κ. Λαβίδα, Τζόναθαν Στρίτερ αναφέρει αναλυτικά: 

Με αφορμή την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας δηλώνει αθώος έναντι όλων των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από τις Αμερικανικές εισαγγελικές αρχές. Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας επέμεινε σε αυτή του τη θέση καθ'όλη τη διάρκεια της προδικαστικής περιόδου και είναι βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος από τους ενόρκους του δικαστηρίου. 

Οι πληροφορίες που αναπαράγονται από τον Τύπο και παρουσιάζουν τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα ως μέλος μιας διεθνούς ομάδας εκμετάλλευσης εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών (inside information scheme) είναι ψευδείς και παραπλανητικές. 

Οπως έχουν δηλώσει δημοσίως και οι Αμερικανοί εισαγγελείς, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ουδέποτε υπήρξε μέλος της εν λόγω ομάδας όπως αυτή περιγράφεται στις ξεχωριστές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον άλλων ατόμων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετίζονται μόνο με πιθανολογούμενη διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών για μία και μόνο αμερικανική εταιρεία προς ένα και μόνο άτομο. Οι εισαγγελικές αρχές δεν συνδέουν τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα με κανένα άλλο άτομο ή περιστατικό. 

Ηδη οι εννέα κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έχουν μειωθεί σε επτά από τις εισαγγελικές αρχές. Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας είναι βέβαιος ότι και οι εναπομένουσες κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες καθώς στηρίζονται αποκλειστικά σε αδύναμες ενδείξεις συγκυριακού χαρακτήρα (circumstancial evidence) και στην κατάθεση ενός μάρτυρα χωρίς άμεση γνώση (hearsay testimony).

Η αξιοπιστία και τα κίνητρα του εν λόγω μάρτυρα είναι αμφισβητήσιμα, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν εκ των «εγκεφάλων» της σπείρας που έχει ήδη αποδεχθεί την ενοχή του και συνεργάζεται με τις Αμερικανικές εισαγγελικές αρχές με αντάλλαγμα την ελάφρυνση της ποινής του. 

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας είναι βέβαιος ότι θα δικαιωθεί από την Αμερικανική δικαιοσύνη βάζοντας οριστικό τέλος σε αυτή την δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή