Nέες κατηγορίες για βιασμό βαρύνουν τον Χάρβεϊ Ουάινσταϊν

Nέες κατηγορίες για βιασμό βαρύνουν τον Χάρβεϊ Ουάινσταϊν

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες βαρύτατες κατηγορίες βαρύνουν τον υπόδικο κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Ουάινσταϊν ο οποίος  εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, προκειμένου να δρομολογηθεί η ακροαματική  διαδικασία εναντίον του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Ειδικότερα, τη Δευτέρα ξεκίνησε η επιλογή των ενόρκων από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, τη στιγμή που  η εισαγγελία της κομητείας του Λος Αντζελες  ανακοίνωνε ότι ασκήθηκαν νέες διώξεις  για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών το 2013. Αν, τελικά, ο διαβόητος κινηματογραφικός παραγωγός κριθεί ένοχος  για τις νέες κατηγορίες που τον βαρύνουν, πιθανώς να καταδικαστεί σε κάθειρξη 28 ετών. Η έναρξη της δίκης  έχει προγραμματιστεί σε περίπου 15 ημέρες.

Ο Ουάινσταϊν εμφανίστηκε  τη Δευτέρα, στο δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης, στηριζόμενος πάντα σε έναν περιπατητήρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια  της ακροαματικής διαδικασίας για την επιλογή ενόρκων, είτε κοιτούσε προς το έδαφος είτε πίεζε με το χέρι του το πρόσωπό του. Ο συνήθως ψύχραιμος δικαστής Τζέιμς Μπίουρκ απείλησε μάλιστα να τον βάλει φυλακή και να άρει την εγγύηση με την οποία έχει αποφυλακιστεί επειδή ο μεγιστάνας επέμενε να μιλάει στο κινητό του και να στέλνει μηνύματα. «Είναι πραγματικά αυτός ο τρόπος που θέλετε να καταλήξετε στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής σας; Στέλνοντας μηνύματα κατά παράβαση της δικαστικής διαταγής;», αναρωτήθηκε ο δικαστής. Ο  υπόδικος κινηματογραφικός παραγωγός υποστηρίζει ότι όλες του οι ερωτικές επαφές έγιναν κατόπιν συναινέσεως, αλλά παραδέχθηκε ότι «έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο».

Η περιφερειακή εισαγγελέας του Λος Αντζελες, Τζάκι Λέισι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «πιστεύουμε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία θα δείξουν ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε την ισχύ και την επιρροή του για να αποκτήσει πρόσβαση στα θύματά του και στη συνέχεια να διαπράξει βίαια εγκλήματα εναντίον τους. Θέλω να επαινέσω τα θύματα που παρουσιάστηκαν στα φώτα της δημοσιότητας και με θάρρος εξιστόρησαν τι ακριβώς τους είχε συμβεί. Ελπίζω ότι όλα τα θύματα σεξουαλικής βίας θα βρουν τη δύναμη και τη θεραπεία, καθώς προχωρούν μπροστά».

Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο, ο Ουάινσταϊν φέρεται ότι βίασε μία γυναίκα και επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία άλλη, σε δύο διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα  εντός δύο ημερών το 2013. Ειδικότερα, φέρεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το δωμάτιο μιας γυναίκας και τη βίασε αφού εισήλθε βιαίως στο δωμάτιό της, ενώ την επομένη, επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία άλλη γυναίκα σε σουίτα ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο της αμερικανικής μητρόπολης, τη Δευτέρα το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί κάποιες από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, ανάμεσα στις οποίες οι ηθοποιοί Ροζάνα Αρκέτ και Ρόουζ Μακ Γκάουαν,  απαιτώντας να λογοδοτήσει ο Ουάινσταϊν για τις πράξεις του. Ειδικότερα, η Ρόουζ Μακ Γκάουαν, που κατήγγειλε τον κινηματογραφικό παραγωγό ότι τη βίασε, απευθυνόμενη στον υπόδικο δήλωσε πως «όλα αυτά τα προκάλεσες στον εαυτό σου, βλάπτοντας τόσους ανθρώπους. Πρέπει να επιρρίψεις τις ευθύνες μόνο στον εαυτό σου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή