Μπάσκετ: Στα «παπούτσια» του Ολυμπιακού

Μπάσκετ: Στα «παπούτσια» του Ολυμπιακού

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της απόφασης της διοίκησής του για αποχώρηση και υποβιβασμό, συνεπικουρούμενης από τους οργανωμένους οπαδούς, καθώς και ο σχεδιασμός μιας ομάδας χωρίς «αρχή και τέλος», οδηγούν τον Ολυμπιακό σε πρόωρο αδιέξοδο στην Ευρωλίγκα, ύστερα από τέσσερις μήνες στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, το κενό του στην Basket League δείχνει πως δεν είναι τόσο δυσαναπλήρωτο όσο έδειχνε το προηγούμενο καλοκαίρι. Κι αυτό, γιατί ο «άτρωτος» Παναθηναϊκός που παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, γνώρισε και τρίτη ήττα στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Μετά τον αποκλεισμό των «πρασίνων» από τον Προμηθέα, στα προημιτελικά του Κυπέλλου και την ήττα από το Περιστέρι στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ επικράτησε με 100-97 και συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στα αθηναϊκά ντέρμπι με τον συγκάτοικό της στο ΟΑΚΑ, τα τρία τελευταία χρόνια. Η Ενωση ξεπέρασε την άσχημη αρχή των τεσσάρων ηττών στο πρωτάθλημα και ύστερα από τρεις αλλαγές ξένων παικτών, βάζει πλώρη για τη διεκδίκηση του τίτλου, έχοντας μεγαλύτερο, ιστορικό μέγεθος και δυναμική εξέδρας από τον Προμηθέα, με τον οποίο είναι ισόβαθμη στη δεύτερη θέση και αναμενόμενα, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στους ημιτελικούς των πλέι οφ, όπως συνέβη πέρυσι.

Κι ενώ η ΑΕΚ και ο Προμηθέας δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη την απουσία του Ολυμπιακού, στην ομάδα του Πειραιά αποδεικνύεται ότι η απόφασή τους να αγωνιστούν μόνο στην Ευρωλίγκα, εξελίσσεται σε «μπούμερανγκ», καθώς οι πιθανότητες να μην προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο είναι πολλές. Ταυτόχρονα, η εσωστρέφεια που υπάρχει στους «ερυθρόλευκους» επιβεβαιώνεται από τα πειθαρχικά παραπτώματα των Αμερικανών παικτών, Τσέρι, Μπάλντγουιν και Ριντ. Οι δύο πρώτοι στη διάρκεια της προπόνησης, πριν από τρεις ημέρες, εξαιτίας δυνατών μαρκαρισμάτων, όπως είχε ζητήσει ο Κεμζούρα, λογομάχησαν πολύ έντονα και η «κοκορομαχία» τελείωσε με επέμβαση των συμπαικτών τους.

Ο Ριντ υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ ο Λιθουανός τεχνικός δεν χαίρει της εκτίμησης των ξένων παικτών και έχει απολέσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων… Ο Κεμζούρα που είχε συντελέσει στον σχεδιασμό της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού, μαζί με τον Ντέιβιντ Μπλατ, δυσκολεύεται αντικειμενικά να διορθώσει όλες τις «ανορθογραφίες» και πλέον δεν υπολογίζει τους Ριντ και Τσέρι (αναζητούνται οι αντικαταστάτες τους) για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Βαλένθια, μεθαύριο. Αντίθετα, στην ομάδα εντάχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που είχε δοθεί δανεικός στον Ιωνικό.

Διοικητική πρόθεση για αντικατάσταση του Κεμζούρα, δεν υφίσταται, γιατί είναι αμφίβολη η βελτίωση της ομάδας από άλλον προπονητή στα μέσα της περιόδου.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός, στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας που συμμετέχει με ομάδα αναπτυξιακού χαρακτήρα, γνώρισε την ήττα από το Παγκράτι που βρίσκεται στην τελευταία θέση και δίνει «μάχη» παραμονής. Παράλληλα, ο άλλοτε «αυτοκράτορας» του πρωταθλήματος Αρης είναι το πρώτο φαβορί υποβιβασμού στην Α2, μετά την ήττα (101-84) που γνώρισε από τον ΠΑΟΚ και μόνος του στην τελευταία βαθμολογική θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή