Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Ενα κουστούμι στα… μέτρα του

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Ενα κουστούμι στα… μέτρα του

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάλογη συνέχεια στο… άλμα «αναρρίχησης», που έκανε με την εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, προς την πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο (21.45) και στη νέα αποστολή του μακριά από το ΟΑΚΑ, όπου είχε ηττηθεί από την Αρμάνι για τον πρώτο γύρο.

Οι «πράσινοι» αρχίζουν τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης (18η αγωνιστική) από την πόλη της… μόδας και φροντίζουν να ενισχυθούν στην προσπάθεια εισόδου τους στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ), προχωρώντας στην απόκτηση του Καναδού, Αντι Ράουτινς (33 χρ., 1,93 μ.), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό Ρίον Μπράουν (δεν ταξίδεψε στη Ιταλία).

Απαντες στον Παναθηναϊκό, όμως, έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Αρμάνι του Ετορε Μεσίνα που βρίσκεται στην 7η θέση, μία νίκη πίσω από τον σημερινό αντίπαλό της, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει γνωρίσει έξι ήττες σε 16 αγωνιστικές.

«Η Αρμάνι έχει πολύπλοκους τρόπους επίθεσης, αλλά και άμυνας. Παίζουν άμυνες ζώνης αλλά και ατομική άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, τομέα στον οποίο δεν πήγαμε καλά στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, από την οποία δεχθήκαμε πολλά τρίποντα και πρέπει να αποφύγουμε στο παιχνίδι με το Μιλάνο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε και το κίνητρο της ρεβάνς για την ήττα της Αθήνας» τόνισε ο Πιτίνο που συμπεριέλαβε ξανά τον Ιαν Βουγιούκα στην αποστολή.

«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με πολύ ταλέντο, η οποία καθοδηγείται από τον σπουδαίο προπονητή Ρικ Πιτίνο. Το βασικό θέμα είναι πάντα η άμυνα στο πικ εν ρολ του Νικ Καλάθη», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Μεσίνα.

Η μεταγραφή του Ράουτινς αναμένεται να επισημοποιηθεί το επόμενο διήμερο, ύστερα από την απόφαση του Ρικ Πιτίνο να προτιμήσει έναν ακόμα παίκτη στην περιφερειακή γραμμή, μαζί με τους Καλάθη, Ράις, Φριντέτ και ενώ φαίνεται να μην υπολογίζει τον Παππά. Ο Καναδός αγωνίζεται στη θέση «2» και το χαρακτηριστικό του είναι η δεινότητα στο σουτ.

Τα εφτά τελευταία χρόνια έχει ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα από 35,7% έως και 44,5%. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Σίρακιους άρχισε την ευρωπαϊκή καριέρα του στην τουρική Μπαχτσεσεχίρ και εν συνεχεία φόρεσε τη φανέλα των Μπάνβιτ, Γκαζιάντεπ, Βαρέζε και Σκαιλάινερς. Προέρχεται από μακρά αγωνιστική αδράνεια οκτώ μηνών και χρειάζεται πίστωση χρόνου και προσαρμογή στη νέα ομάδα του. Το σημερινό πρόγραμμα: Αλμπα -Μακάμπι, Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ -Ζαλγκίρις.

• Στη Βαλένθια ταξίδεψε η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αυριανό αγώνα με την ισπανική ομάδα και ενώ οι Ριντ και Τσέρι έμειναν στην Ελλάδα και περιμένουν την απόφαση της ΚΑΕ για τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μιλουντίνοφ που νιώθει ενοχλήσεις, ενώ ο Μπράντον Πολ είναι στη διάθεση του Λιθουανού τεχνικού Κεστούτις Κεμζούρα. Νέο πρόσωπο στους «ερυθρόλευκους» είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή