ΑΕΚ: Γέμισε το ταμείο της, πλήγωσε το ρόστερ

ΑΕΚ: Γέμισε το ταμείο της, πλήγωσε το ρόστερ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άκρως κερδοφόρο κίνηση μεσούσης της περιόδου, που αφήνει, όμως, ποιοτικό δυσαναπλήρωτο κενό έκανε η ΑΕΚ με την πώληση του Κουβανού Χάουαρντ Σαντ Ρος στην ΤΣΣΚΑ και ενώ κατέβαλε προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του, πριν από τη λήξη του, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Σαντ Ρος είχε ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 300.000 δολαρίων το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά η ΤΣΣΚΑ πρόσθεσε ακόμα 200.000, γιατί ήθελε να τον εντάξει άμεσα στην ομάδα, ενώ συμφώνησε με τον παίκτη, προσφέροντας 400.000 δολάρια μέχρι το τέλος της τρεχούσης περιόδου και 700.000 για την επόμενη σεζόν, μέχρι το 2021.

Η ΑΕΚ εξοικονόμησε και 100.000 δολάρια από το συμβόλαιο του παίκτη που δεν ολοκληρώθηκε. Ο Κουβανός ήθελε διακαώς να αγωνιστεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας και σε ομάδα πρωταθλητισμού, με αποτέλεσμα να μην αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ για υπογραφή νέου εγγυημένου συμβολαίου, μέχρι το 2022. Ο τεχνικός της «Ενωσης», Ηλίας Παπαθεοδώρου αναζητεί, ήδη, τον αντικαταστάτη του.

Η φυγή του Σαντ Ρος αλλάζει τις ισορροπίες στη σταθερότητα που είχε βρει η ΑΕΚ, τους δύο τελευταίους μήνες και στη συγκεκριμένη χρονική φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιλογή ισάξιου παίκτη.

Ο Ολυμπιακός (13η θέση, 6 νίκες-11 ήττες) θα αναζητήσει την υπέρβαση, εν μέσω αγωνιστικής και όχι μόνο κρίσης, απέναντι στη Βαλένθια (10η θέση, 8 νίκες-9 ήττες) που διαθέτει δύσκολη έδρα και τον τελευταίο μήνα έχει βελτιώσει αισθητά την απόδοσή της (δεν θα παίξει ο Τζόρνταν Λόιντ), στο σημερινό παιχνίδι (22.00) για τη 18η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Η συμμετοχή του ανέτοιμου Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι άκρως απαραίτητη, λόγω και της απουσίας του Ουίλι Ριντ, αλλά θα κριθεί πριν από το τζάμπολ και ενώ παράλληλα τακτοποιήθηκε εν μέρει και οικονομική οφειλή προς τον Σέρβο σέντερ.

«Ολη η κατάσταση είναι αρνητική, όμως, σίγουρα περιμένω αντίδραση από τους υπόλοιπους παίκτες» τόνισε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή