Λέτε να ζούμε σε λάθος δεκαετία;

Λέτε να ζούμε σε λάθος δεκαετία;

Κύριε διευθυντά

Είμαι συνδρομητής της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας και από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα διαβάζω άρθρα που αναφέρουν ότι το έτος 2020 είναι η αρχή της νέας δεκαετίας. Ως γνωστόν, η δεκαετία έχει «δέκα» χρόνια. Οταν μετράμε λοιπόν γενικά έως το 10, ξεκινάμε με τον αριθμό «1» και τελειώνουμε με τον αριθμό «10», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο αριθμός «0». Συνεπώς η νέα δεκαετία, αυτή του 2020, πρέπει να ξεκινάει με το έτος 2021 και να τελειώνει με το έτος 2030.

Αλλωστε, το αμερικανικό Αστεροσκοπείο το 1999 υποστήριξε ότι η νέα δεκαετία και συνεπώς η νέα χιλιετία ξεκινά την 1/1/2001. Επίσης, το περιοδικό Farmers’ Almanac (κυκλοφορεί από το 1818) έγραψε ότι «πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε πως οι δεκαετίες αρχίζουν με το έτος που τελειώνει με τον αριθμό 1 και τελειώνουν με το έτος που τελειώνει με τον αριθμό 0». Καταλαβαίνω ότι για «εμπορικούς» ή και άλλους λόγους, συμφέρει να θεωρείται η νέα δεκαετία ότι ξεκινά από το «0» και να τελειώνει στο «9», αλλά νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί κάποτε ένας τρόπος να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.

Μυρων Αποστολιδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή