Ενισχύει την παρουσία της στα Εξάρχεια η ΕΛ.ΑΣ.

Ενισχύει την παρουσία της στα Εξάρχεια η ΕΛ.ΑΣ.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων, μία από τις λίγες που έχουν οργανωθεί βραδινές ώρες, πραγματοποίησε χθες η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Ελέγχθηκαν 18 άτομα και συνελήφθησαν πέντε για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή και διακίνηση «πειρατικών» cd. Η νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση επιστολής που φέρονται να έχουν συντάξει κάτοικοι της οδού Καλλιδρομίου, στην οποία καταγγέλλουν συμμορία ληστών που δραστηριοποιείται ανενόχλητη, μία ανάσα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. διεξήχθη απογευματινές – βραδινές ώρες της Πέμπτης, «στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.  Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μαρόκου και Ιράκ, και ένας Ελληνας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 16,3 γραμμ. Αλλοι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, ο ένας για κλοπή και ο άλλος επειδή πουλούσε «πειρατικά» cd. Aκόμα, οκτώ αλλοδαποί προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να ελεγχθούν τα χαρτιά τους.

Ενισχύει την παρουσία της στα Εξάρχεια η ΕΛ.ΑΣ.-1

Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων, από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. Ελέγχθηκαν 18 άτομα και συνελήφθησαν πέντε για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή και διακίνηση «πειρατικών» cd. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 16,3 γραμμαρίων.

Καταγγελία κατοίκων

Χθες το πρωί, αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έδωσαν εκ νέου το «παρών» στην πλατεία Εξαρχείων και στα γύρω στενά. Είχαν εντολή να κάνουν περιπολίες και ελέγχους στην περιοχή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να παγιωθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο. Την ίδια στιγμή, πάντως, κάτοικοι της οδού Καλλιδρομίου καταγγέλλουν με κείμενό τους ότι στην περιοχή εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτες συμμορίες, που έχουν μετατρέψει τη γειτονιά «σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας». Περιγράφουν, μάλιστα, ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες δεν διστάζουν να ελέγξουν και να ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία τους σε κοινή θέα, στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Θεμιστοκλέους, ή στην είσοδο πολυκατοικιών επί της οδού Ερεσού. «Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν στοχοποιούνται είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια, κ.λπ.», επισημαίνουν στο κείμενό τους και καλούν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Στο μεταξύ, απογευματινές ώρες χθες, περίπου 20 άτομα βγήκαν από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εκτελούσαν υπηρεσία, στη συμβολή των οδών Δεριγνύ και Πατησίων. Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, μολονότι υπάρχουν αναφορές για σώμα με σώμα μάχες. Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να αφαιρέσουν έναν ασύρματο από δικυκλιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πριν επιστρέψουν στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Στην περιοχή παρέμεναν μέχρι αργά χθες αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δράση (πρώην ΔΕΛΤΑ), καθώς και άνδρες των ΜΑΤ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή