Megxit: Εκτακτη σύσκεψη σήμερα της βασιλικής οικογένειας – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Megxit: Εκτακτη σύσκεψη σήμερα της βασιλικής οικογένειας – Τα θέματα που θα συζητηθούν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη σύσκεψη της βασιλικής οικογένειας έχει συγκαλέσει για σήμερα η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ προκειμένου να συζητηθεί η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν, να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν ότι η βασίλισσα κάλεσε τον εγγονό της Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πατέρα τους πρίγκιπα Κάρολο στο Σάντριγχαμ που βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια του Λονδίνου. Η Μέγκαν που βρίσκεται στον Καναδά πιθανόν να συμμετάσχει στη σύσκεψη τηλεφωνικά.

Η συνάντηση αυτή αντικατοπτρίζει την επιθυμία της βασίλισσας να περιορίσει τις επιπτώσεις από την απόφαση του ζευγαριού που έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στο παλάτι καθώς η ανακοίνωση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαβούλευση.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν αρκετά ζητήματα με τη βασίλισσα να εκφράζει την αποφασιστικότητά της να λύσει το θέμα εντός ημερών και όχι εβδομάδων. Οπως και να 'χει πάντως η όποια απόφαση θα πάρει χρόνο μέχρι να εφαρμοστεί, σχολιάζουν άνθρωποι από το παλάτι. 

Μεταξύ των λεπτομερειών που πρέπει να διευθετηθούν είναι το ποιος θα πληρώνει για την ασφάλεια του ζευγαριού, ποιες κερδοφόρες δραστηριότητες μπορεί το ζεύγος να αναλάβει αλλά και το ποιες θα είναι οι φορολογικές επιπτώσεις μιας μετακόμισης στον Καναδά ή τις ΗΠΑ. 

Οπως δήλωσε στο Sky News η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Αντζελα Λεβίν «η βασίλισσα θέλει να διεκπεραιώσει γρήγορα την υπόθεση γιατί δεν θέλει ο Χάρι να φύγει με άσχημο τρόπο και να μην επιστρέψει. Θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεση με την οικογένεια. Θα ήταν η απόλυτη τραγωδία αν η διαδικασία γινόταν με άσχημο τρόπο». 

Κι ενώ βασιλικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η βασίλισσα πληγώθηκε από την ανακοίνωση-έκπληξη, φίλοι του ζευγαριού αναφέρουν ότι ο Χάρι και ο Μέγκαν ένιωθαν παραγκωνισμένοι εξαιτίας της επιθυμίας του παλατιού να εστιάσει σε αυτούς που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής του θρόνου όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο γιος του Τζορτζ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή