Κουρτς: Επικίνδυνοι οι μετανάστες, όπως η κλιματική αλλαγή

Κουρτς: Επικίνδυνοι οι μετανάστες, όπως η κλιματική αλλαγή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Η παράτυπη μετανάστευση είναι εξίσου μεγάλος κίνδυνος όσο και η κλιματική αλλαγή, δήλωσε σε συνέντευξή του ο επανεκλεγείς καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. «Είναι σημαντικό να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αποφασίζουμε εμείς ποιος θα ζήσει στη χώρα μας. Αν δεν πολεμήσουμε κατά της παράτυπης μετανάστευσης, η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια σε πέντε, δέκα ή είκοσι χρόνια. Αν δεν ελέγχουμε ποιος δικαιούται να εισέρχεται στη χώρα, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε με ασφάλεια και δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα», είπε ο Κουρτς στην εφημερίδα Financial Times, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνές μέσο ενημέρωσης μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία της Αυστρίας.

Ο κ. Κουρτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κυβέρνηση συνασπισμού που συμφώνησε με τους Πρασίνους, αρνούμενος ότι επέβαλε την ατζέντα του συντηρητικού κόμματός του. Το Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς ελέγχει, όμως, όλα τα μεγάλα υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Οικονομικών, Εσωτερικών και Εξωτερικών. Ο ηγέτης των Πρασίνων, Βέρνερ Κόγκλερ, θα είναι αντικαγκελάριος και η αντιπρόεδρος των Πρασίνων, Λεονόρε Γκεβέσλερ, θα ηγηθεί νέου «υπερυπουργείου» Περιβάλλοντος, με εποπτεία πάνω σε ζητήματα ενέργειας, μεταφορών και τεχνολογίας.

Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να περιορίσει δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα της χώρας, αλλά και να απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα στα σχολεία για τα κορίτσια κάτω των 14 ετών και να νομοθετήσει υπέρ της προληπτικής κράτησης μεταναστών, ύποπτων για θρησκευτικό εξτρεμισμό. «Καθήκον της κυβέρνησης είναι η προστασία των νέων κοριτσιών. Η επιρροή μεταναστών από διάφορα μέρη του κόσμου είναι επικίνδυνη. Είμαι υπερήφανος που η Αυστρία είναι μια χριστιανική χώρα, που μοιράζεται με άλλα ευρωπαϊκά κράτη ιουδαιοχριστιανικές παραδόσεις», αναφέρει ο Κουρτς.

Οι πολιτικές εξαγγελίες του Κουρτς θυμίζουν πολύ εκείνες της προηγούμενης κυβέρνησής του συνασπισμού με τους ακροδεξιούς του Κόμματος των Ελευθέρων, η οποία κατέρρευσε πέρυσι υπό το βάρος των αποκαλύψεων για οικονομικά σκάνδαλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή