Η ποιότητα του αέρα απειλεί το γκραν σλαμ

Η ποιότητα του αέρα απειλεί το γκραν σλαμ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Oπεν της Αυστραλίας εφέτος δεν θα θυμίζει γιορτή. Οι φονικές πυρκαγιές και η ατμοσφαιρική ρύπανση έχουν, ήδη, απλώσει τα… πέπλα τους πάνω από το πάρκο της Μελβούρνης και, παρόλο που η διοργάνωση, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί κανονικά, τίποτα δεν θα είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η έναρξη του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Η ατμόσφαιρα στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας είναι αποπνικτική. Η Μελβούρνη, όμως, δεν έχει επηρεαστεί όσο το Σίδνεϊ ή η Καμπέρα. Παρ’ όλα αυτά η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι έντονη και, σε συνδυασμό με τη ζέστη, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σε τενίστες και φιλάθλους. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα. «Η υγεία των παικτών, του προσωπικού και των θεατών αποτελεί βασικό μέλημα. Μετεωρολόγοι και εμπειρογνώμονες θα αναλύσουν την ποιότητα του αέρα και θα την αξιολογήσουν και σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Κρέιγκ Τίλι, διευθυντής της διοργάνωσης.

Οι ιθύνοντες  της διοργάνωσης δεν φαίνονται πρόθυμοι να αναβάλουν ή να ακυρώσουν τους αγώνες που θεωρούνται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής, εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, έχουν προβλεφθεί αποζημιώσεις. 

Το πάρκο της Μελβούρνης διαθέτει τρία γήπεδα με αναδιπλούμενη οροφή και οκτώ κλειστά. Συνολικά τα κορτ είναι 39. Οι γιατροί συνιστούν στους αθλητές να παραμείνουν ενυδατωμένοι, να μην πίνουν αλκοόλ, να κοιμούνται κανονικά και να μη μένουν σε εξωτερικούς χώρους περισσότερο απ’ ό,τι είναι απαραίτητο. 

Στο μεταξύ, στα κορτ της Μελβούρνης προπονούνται καθημερινά τα «αστέρια» του παγκόσμιου τένις. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο πρωταθλητής μας θα μπει στην κληρωτίδα ως 6ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή