Παρελθόν ο Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα

Παρελθόν ο Βαλβέρδε από την Μπαρτσελόνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε χθες ο πρώτος προπονητής που απολύει η Μπαρτσελόνα εδώ και 17 χρόνια, «πληρώνοντας» τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζει φέτος η κατά τα άλλα συμπρωτοπόρος (με τη Ρεάλ) της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είχε διχάσει το κοινό των «μπλαουγκράνα» και σε έκτακτη σύσκεψη της διοίκησης ελήφθη η απόφαση απόλυσής του, η πρώτη τέτοια απόφαση στην ομάδα από τον Ιανουάριο του 2003 και την αποπομπή του Λούις φαν Χάαλ.

Ο Βαλβέρδε φέρεται να ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την απόφαση του συλλόγου κι ενώ είχε άλλους πέντε μήνες στο τριετές συμβόλαιό του. Από τη χθεσινή διαδοχολογία ξεχώρισε το όνομα του Κίκε Σετιέν. Ακούστηκαν αρκετά ακόμη ονόματα, όπως του Τσάβι, του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, του Ρόναλντ Κούμαν και του Μάξι Αλέγκρι. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα χάνει και τον Λουίς Σουάρες για σχεδόν τέσσερις μήνες λόγω μηνίσκου.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του 11ου Σούπερ Καπ στην ιστορία του συλλόγου, με τη νίκη στον τελικό επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι. Μετά 120 λεπτά χωρίς γκολ, χάρη στους δύο τερματοφύλακες και στο σκληρό τάκλιν-κόκκινη κάρτα του Ουρουγουανού Φεδερίκο Βαλβέρδε στον επελαύνοντα Αλβαρο Μοράτα στο 115ο λεπτό, οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι όπου η Ρεάλ επικράτησε με 4-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή