Σε διαπραγμάτευση καλεί τους συνδικαλιστές ο ΟΤΕ για τη νέα ΕΣΣΕ

Σε διαπραγμάτευση καλεί τους συνδικαλιστές ο ΟΤΕ για τη νέα ΕΣΣΕ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των έξι εργαζομένων στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Οργανισμού. Παράλληλα, μετά το πέρας των απεργιακών κινητοποιήσεων, η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ κάλεσε το σωματείο εργαζομένων σε διαπραγμάτευση για τη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΣΣΕ). Σχετικά με τους έξι φύλακες που απολύθηκαν, η διοίκηση του ΟΤΕ κράτησε άκαμπτη στάση κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας.

Ο ΟΤΕ γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να τους επαναπροσλάβει, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την επαναφορά του πακέτου αποζημιώσεων, έτσι όπως αυτό ίσχυε πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2019. Την τριμελή συνάντηση με θέμα την απόλυση των έξι εργαζομένων ζήτησε η ομοσπονδία των εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και προήδρευσε η γ.γ. Εργασίας, Αννα Στρατινάκη. Η τελευταία αρχικά κάλεσε τον ΟΤΕ να ανακαλέσει τις απολύσεις των έξι εργαζομένων και να τους αξιοποιήσει σε άλλες θέσεις. Ο ΟΤΕ ουσιαστικά αρνήθηκε και στη συνέχεια η γ.γ. του υπουργείου τον κάλεσε να επαναφέρει προς τους έξι το αρχικό πακέτο αποζημίωσης για την απόλυσή τους. Ο ΟΤΕ επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η χθεσινή ανακοίνωση που πραγματοποίησε ο ΟΤΕ. Στην ανακοίνωση, η διοίκηση του Οργανισμού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τους όρους απόλυσης των έξι. «Στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του υπουργείου προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν ότι το «χαρτί» των όρων απόλυσης των έξι θα αξιοποιηθεί από τον ΟΤΕ στην επικείμενη διαπραγμάτευση της ΕΣΣΕ. Αναφορικά με τη νέα ΕΣΣΕ, ο ΟΤΕ γνωστοποίησε χθες ότι κάλεσε τους εργαζομένους σε διαπραγμάτευση.

«Σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η διοίκηση απέστειλε στην ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο ΟΤΕ γνωστοποίησε επισήμως τα πακέτα αποζημίωσης των εργαζομένων της φύλαξης. «Ο ΟΤΕ, τον Μάρτιο του 2019, προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μεικτά, και, επιπλέον, τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή