Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα με 91 παραβιάσεις

Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα με 91 παραβιάσεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οριακά σημεία πλησιάζει η τουρκική προκλητικότητα καθώς σήμερα σημειώθηκαν δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. 

Συνολικά σημειώθηκαν 91 παραβιάσεις, έξι εμπλοκές και 27 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, τη Λέρο, την Παναγιά, τη Λέβιθα, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι.

Παράλληλα, η Άγκυρα εξέδωσε NAFTEX νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή που επιδιώκει να κάνει γεωτρήσεις βάσει της τουρκολιβυκής συμφωνίας.

Συνολικά, πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, πέταξαν σήμερα 20 τουρκικά αεροσκάφη (15  F 16, ένα κατασκοπευτικό και τέσσερα  ελικόπτερα).

Δέκα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα ενώ σημειώθηκαν και έξι εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν. Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης και σε 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή