«Η Κουμουνδούρου αποφεύγει να καταδικάσει»

«Η Κουμουνδούρου αποφεύγει να καταδικάσει»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο τελευταίος για τα γεγονότα στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Αφορμή αυτή τη φορά για τον νέο γύρο αντιπαράθεσης στάθηκε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των δακτυλικών αποτυπωμάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με την οποία στα τρία κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα επί 65 πειστηρίων. Τα εν λόγω αποτελέσματα «κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη θέση της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης για να λάβει την απάντηση από τον κ. Πέτσα πως η τοποθέτησή του «ξεχειλίζει από θράσος». Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ως κυβέρνηση «για 4,5 χρόνια παρατηρούσε με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων» και «ουδέποτε καταδίκασε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών». Ο κ. Πέτσας σχολίασε και τα όσα έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο με τις βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε σοβαρό τραυματισμό ενστόλου, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να καταδικάσει «τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών».

Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης είχε χαρακτηρίσει «θλιβερό το γεγονός» ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ παρά το ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη». Χθες συνεδρίασε και το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με τα ελληνοτουρκικά, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τον εκλογικό νόμο να είναι βασικά θέματα της ατζέντας. Στο πρώτο η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αρνητική εικόνα του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ενώ αναφορικά με την αγορά F-35, υπήρχε αρνητικό κλίμα. Για τον ΠτΔ στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η Ν.Δ. πρέπει να δικαιολογήσει τη μη επανεκλογή Παυλόπουλου, ενώ τέλος επιβεβαιώθηκε η αρνητική στάση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή