Βραβείο στον Ελληνα κοσμηματοποιό των σταρ

Βραβείο στον Ελληνα κοσμηματοποιό των σταρ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διάκριση είναι πάντα ευπρόσδεκτη, όμως όταν προέρχεται από το «σινάφι» σου γίνεται ιδιαίτερα ξεχωριστή. Μια τέτοια αναγνώριση έλαβε ο Νίκος Κούλης στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, όταν η μεγαλύτερη ένωση Αμερικανών κοσμηματοπωλών, η Jewelers of America, παρέδωσε στον 42χρονο Eλληνα κοσμηματοποιό το βραβείο GEM Award στην κατηγορία του Jewelry Design, στο πλαίσιο των GEM Awards 2020. Στους εντυπωσιακούς χώρους του ξενοδοχείου Cipriani 42nd Street, ο Κούλης βραβεύθηκε από την αμερικανική ένωση που αποτελείται από σχεδιαστές, στελέχη, δημοσιογράφους και εμπόρους.  

«Είμαι ευγνώμων για όλα τα βραβεία που έχω πάρει, γιατί υπήρξαν σταθμοί αλλά όχι στόχοι μου. Το GEM Award είναι ένα πολύτιμο αποτύπωμα της πορείας μου. Ενιωσα συγκίνηση να είμαι μέρος της κοινότητας των πιο σημαντικών και επιδραστικών ανθρώπων του χώρου μου, και αυτοί να έχουν επιλέξει το έργο μου γι’ αυτή τη χρονιά ως αντάξιο της κορυφαίας διάκρισης στο industry», είπε ο σχεδιαστής, μιλώντας στην «Κ».

Συνυποψήφιοι του Κούλη στην ίδια κατηγορία φέτος ήταν η Ana Khouri, σχεδιάστρια του ομώνυμου brand με έδρα τη Νέα Υόρκη, και ο Carlo Traglio, πρόεδρος και σχεδιαστής του ιταλικού οίκου Vhernier.

Η σημαντικότατη διάκριση του GEM Award στο Jewelry Design δίνεται σε σχεδιαστές και όχι σε εταιρείες.

Το βραβείο επισφραγίζει μια ιδιαίτερα δημιουργική χρόνια για τον σχεδιαστή, γνωστό για το δημιουργικό του «πείσμα» στο ντιζάιν και την αναζήτηση πολύτιμων λίθων. Το 2019 ο Κούλης αποκάλυψε ένα νέο σχεδιαστικό κεφάλαιο, τη συλλογή «Feelings», ενώ εμπλούτισε υπάρχουσες σειρές όπως η εμπνευσμένη από την αρ ντεκό «Oui». Αν η πρώτη μπλέκει χρυσά snake chains με λευκά διαμάντια, η δεύτερη παντρεύει σμαράγδια Κολομβίας με μαύρο σμάλτο. Ο σχεδιαστής γεννήθηκε στην Αθήνα σε οικογένεια κοσμηματοποιών και ξεκίνησε το δικό του brand το 2006. Πέρα από τις μπουτίκ του στην Αθήνα και στη Μύκονο, ο Κούλης είναι «παρών» και σε άλλες 29 πόλεις του κόσμου. Οπως επίσης και στο κόκκινο χαλί, όπου κοσμήματά του φορούν A-list σελέμπριτι – πιο πρόσφατα η Ρις Γουίδερσπουν, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Νικόλ Κίντμαν. Ομως για τώρα, η διάκριση στη Νέα Υόρκη κυριαρχεί.

«Ενιωσα σαν να κατάλαβαν τις προκλήσεις, τα ρίσκα, την επιμονή μου, το πάθος μου, τις απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου και από τους συνεργάτες μου. Ως κοσμηματοποιός, η κινητήριος δύναμή μου είναι η πρώτη ύλη και η φαντασία μου. Αυτό το βραβείο είναι ο καταλύτης που καταξιώνει το brand μου σε ένα νέο επίπεδο και μου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να το εξελίσσω με ουσία και ποιότητα για το κοινό που με ακολουθεί και με στηρίζει», καταλήγει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή