Παχυλή αποζημίωση για τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing

Παχυλή αποζημίωση για τον τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υψηλή θα είναι η αποζημίωση του τέως διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής Boeing, Nτένις Μάλενμπεργκ, καθώς αναμένεται να λάβει περισσότερα από 60 εκατ. δολ. σε μετρητά και μετοχές. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, της οποίας η εικόνα έχει αμαυρωθεί μετά τις πτώσεις δύο αεροσκαφών, που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους. Τα ατυχήματα αυτά ήταν και η αιτία για την καθήλωση των Boeing 737 Max, κάτι για το οποίο ο Ντ. Μάλενμπεργκ φέρει σοβαρές ευθύνες, σύμφωνα με την Boeing. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, μέλη της οικογένειας των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν για την παχυλή αποζημίωση που θα λάβει ο Ντ. Μάλενμπεργκ.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο ότι θα δώσει περίπου 50 εκατ. δολ. στους συγγενείς των θυμάτων, ποσό το οποίο δεν συνδέεται με οποιονδήποτε διακανονισμό μπορεί να προκύψει από την αγωγή των οικογενειών εναντίον της εταιρείας. Ο κ. Μάλενμπεργκ κατηγορείται πως δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων, ούτε κατόρθωσε να εντοπίσει τους κινδύνους ασφαλείας νωρίτερα, πριν δηλαδή το λανσάρισμα του μοντέλου 737 Max το 2017. Σημειώνεται ότι νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Καλχούν, ο οποίος μετείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο διοικητικό συμβούλιο της Boeing. Οπως επισημαίνει το CNBC, σε ανακοίνωσή της η Boeing αναφέρει πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα λάβει μισθό 1,4 εκατ. δολ. καθώς και μπόνους 7 εκατ. δολ., τα οποία θα καταβληθούν μετά την επίτευξη ορισμένων στόχων σε σημαντικούς κλάδους της εταιρείας, στους οποίους περιλαμβάνεται και η ασφαλής επαναλειτουργία των αεροπλάνων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή