Για πρώτη φορά έγχρωμα στιγμιότυπα από το Άουσβιτς

Για πρώτη φορά έγχρωμα στιγμιότυπα από το Άουσβιτς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντοκιμαντέρ, το οποίο θα ρίχνει φως στις θηριωδίες των Ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία με έγχρωμα στιγμιότυπα για πρώτη φορά, ετοιμάζει εταιρεία παραγωγής για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο More4.

Η Fulwell 73 για πρώτη φορά χρωματίζει ασπρόμαυρα στιγμιότυπα από το Άουσβιτς και θα τα συνδυάσει με τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες περίπου 15 επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Το ντοκιμαντέρ Auschwitz Untold In Color είναι σε σκηνοθεσία του κατόχου βραβείου BAFTA, Ντέιβιντ Σούλμαν. Ο χρωματισμός ασπρόμαυρων στιγμιότυπων από αρχεία είναι μία πτυχή της προσπάθειας να γίνει η ιστορία αυτή πιο προσιτή στο νεότερο κοινό και να δοθεί περισσότερη ανθρώπινη υπόσταση στους ανθρώπους που εμφανίζονται στα στιγμιότυπα, ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία θα προβληθεί αργότερα αυτό τον μήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, στις 27 Ιανουαρίου του 1945.

Εκτός από τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο More 4, η σειρά ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το Deadline, o Ντέιβιντ Σούλμαν δήλωσε ότι φιλοδοξία του είναι το Auschwitz Untold να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση στη σύγχρονη εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή