«Κόκκινα» κοκτέιλ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έσβησαν τα φώτα της γιορτής, ξεστολίστηκαν τα δέντρα, οι βιτρίνες, οι δρόμοι. Πρέπει να ομολογήσω ότι πάσχω από μια μεθεόρτια μελαγχολία. Είπα, λοιπόν, να την εξουδετερώσω ετοιμάζοντας μερικά κοκτέιλ που έχουν ως βάση κόκκινα ποτά. Γιατί ένας κόκκινος παρονομαστής κρύβει πάντα κάτι λίγο από γιορτή!

Το Cherry Heering, το πιο νόστιμο τσέρι κατά κοινή ομολογία, πρωτοδημιουργήθηκε το 1818, αλλά έγινε ευρύτατα γνωστό ως βασικό συστατικό του θρυλικού κόκκινου κοκτέιλ Singapore Sling, που εγκαινιάστηκε το 1915 στο μπαρ Raffles στη Σιγκαπούρη. Σήμερα όμως σας προτείνω ένα άλλο εξαιρετικό κοκτέιλ, που φτιάχτηκε το 1930 στο ξενοδοχείο Savoy: Blood And Sand, από τον τίτλο της ταινίας με πρωταγωνιστή τον μεγάλο εραστή Ροδόλφο Βαλεντίνο.

Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ ίσα μέρη από Heering Cherry, ουίσκι, γλυκό κόκκινο βερμούτ και χυμό από πορτοκάλι σαγκουίνι. Σουρώνουμε σε ποτήρι του μαρτίνι και διακοσμούμε με μία κορδέλα φλούδας πορτοκαλιού.

Το Chambord είναι ένα premium black raspberry liqueur με γαλλική φινέτσα και κληρονομιά, μοναδικό στο είδος του. Η εμφιάλωσή του παραπέμπει στη βασιλική του καταγωγή – θυμηθείτε το φοβερό Château de Chambord στον Λίγηρα. Η γεύση του, πλούσια και αρωματική, οφείλεται σε ολόκληρα φρέσκα raspberries και blueberries που εκχυλίζονται σε λευκό, ουδέτερο, γαλλικής παραγωγής απόσταγμα. Ξεχνάμε τα «λικέρ» σερβιρίσματα και το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα ποντς, όταν στο σπίτι περιμένουμε πολλούς φίλους. Θα ενθουσιαστούν!

Μία φιάλη (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί, 240 ml Chambord, 2¼ φλιτζάνια μούρα (θα βρείτε κατεψυγμένα ή και φρέσκα στα καλά μανάβικα), 1 ολόκληρο λεμόνι και 1 πορτοκάλι κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες, 8 κουταλιές καστανή ζάχαρη, μεγάλα και σκληρά παγάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες. Σερβίρουμε σε ποτήρια, μέσα στα οποία βάζουμε ένα δύο παγάκια.

Martini Rosato: κόκκινο απαλό χρώμα, ερυθρωπό, όπως λέει και το όνομά του, φέρνει στη μύτη και στο στόμα πολύπλοκα αρώματα από κανελογαρίφαλα και μοσχοκάρυδο, λεμονανθούς και φράουλες, λουλουδάκια της άνοιξης. Είναι σαν ένα αρωματικό πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη! Παρατείνουμε λίγο την εορταστική μας διάθεση φτιάχνοντας με αυτό ένα απλό αναζωογονητικό κοκτέιλ, το Martini Royale. Σε ποτήρι του κόκκινου κρασιού βάζουμε μερικά παγάκια, 45 ml Martini Rosato και απογεμίζουμε με αφρώδες ροζέ ξηρό κρασί. Προσθέτουμε μία στρογγυλή φέτα πορτοκαλιού. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή