Ο Σάρατζ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Σάρατζ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αγκυρα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη, Φάγεζ αλ Σάρατζ, είχε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έφθασε από τη Μόσχα, συνομιλίες με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Την παραμονή στη Μόσχα πραγματοποιηθήκαν οι ενδολιβυκές συνομιλίες, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσία και της Τουρκίας.

Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχης Χάφταρ αναχώρησε από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός με την κυβέρνηση του Σάρατζ που έχει την έδρα της στην Τρίπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμεντ Σιγιάλα, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Σάρατζ υπέγραψε τη συμφωνία και εν συνεχεία αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή