Ενας νεκρός στην Ταραγόνα από έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών (βίντεο)

Ενας νεκρός στην Ταραγόνα από έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών (βίντεο)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας αγνοείται από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε εργοστάσιο χημικών στην Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι εφημερίδες La Vanguardia και El Pais έγραψαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν κατάρρευσε ένα κτίριο λόγω του ωστικού κύματος που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Σύμφωνα με το κανάλι TVE, άλλος ένας αγνοείται.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ είναι σε επαφή με τις καταλανικές αρχές και η Μαδρίτη είναι έτοιμη "να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη, λόγω αυτού του σοβαρού συμβάντος που προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς και σημαντικές υλικές ζημιές", ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Industrias Quimixas del Oxido de Etileno έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Δύο άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ένας ακόμη φέρει λιγότερο σοβαρά τραύματα και τρεις έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα, 11 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στην περιοχή. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση φαίνεται καθαρά η φωτιά με μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συμβούλευσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για προληπτικούς λόγους. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τοξικό νέφος στην Ταραγόνα.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από την Ταραγόνα για το Πορτ Αβεντούρα, ενώ έκλεισαν και ορισμένοι δρόμοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή