Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πλέι οφ μόνο με «θαύμα»

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πλέι οφ μόνο με «θαύμα»

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «πληρώνει» τον κακό σχεδιασμό της φετινής ομάδας του και αν ακόμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στην αρχή της δεύτερης θητείας του στον πάγκο, είχε ικανότητες «μάγου», δύσκολα θα μπορούσε να μετατρέψει τους «ερυθρόλευκους» σε ομάδα που θα μπορούσε να ολοκληρώσει ανατροπές, όπως αυτή που επιχείρησε ανεπιτυχώς, κόντρα στην Αλμπα.

Η γερμανική ομάδα νίκησε τους γηπεδούχους (86-93) και μείωσε δραστικά τις ουσιαστικές πιθανότητες (μαθηματικές υπάρχουν ακόμα) πρόκρισης τους στα πλέι οφ (έπεσαν στη 14η θέση). Με τους Αμερικανούς παίκτες να είναι θεατές στα 13 τελευταία λεπτά του αγώνα και στηριζόμενος στην ελληνική τετράδα των Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη αλλά και στον Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε διαφορά 9 πόντων και προηγήθηκε 71-68 στο 30΄, όμως στα τέσσερα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, δέχθηκε 18 πόντους και χρειάστηκε να «κυνηγήσει» και πάλι διαφορά 9 πόντων.

Μείωσε μέχρι τον έναν πόντο (87-88 στα 27΄΄), αλλά ο Μιλουτίνοφ αστόχησε σε δεύτερη βολή και στη συνέχεια της φάσης, ο Σπανούλης υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ.

Τα «κακώς κείμενα» του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν και πάλι στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν δέχθηκε 31 πόντους από την Αλμπα, η οποία βρήκε δυνατό ρυθμό, καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, της έδωσε τα ανάλογα δικαιώματα και σκόραρε 50 πόντους στο τέλος του α΄ημιχρόνου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναζήτησε την αντίδραση των παικτών με διαφορετικούς συνδυασμούς περιφερειακών παικτών, χωρίς να έχει την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα, γιατί κυρίως οι Αμερικανοί Ρότσεστι, Μπάλντγουιν και Πολ δεν αρέσκονται στο να μαρκάρουν τους εκάστοτε αντιπάλους τους…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρότσεστι 2, Μπάλντγουιν 6, Πολ 4, Κόνιαρης 11 (3), Σπανούλης 14, Μιλουντίνοφ 15, Βεζένκοφ 7 (1), Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 7 (1), Ρούμπιτ 5.

ΑΛΜΠΑ: Σίβα 12 (2),  Τζιφει 4, Ερικσον 22 (6), Μάτιτσεκ ,  Σνάιντερ, Χέρμανσον 16 (1), Ογκμπε 3 (1), Γκιντράιτις 15 (3), Τίμαν 4, Νοκό 4, Σίκμα 9.

Τα άλλα αποτελέσματα: ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ 60-55, Μακάμπι – Μπαρτσελόνα 92-85, Χίμκι – Βαλένθια 75-84, Φενέρμπαχτσε – Βιλερμπάν 86-64, Αναντόλου Εφές – Αρμάνι 88-68. Tο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια Ζενίτ – Μπασκόνια και Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις.

Ηττα-σοκ και η ΑΕΚ

Βαθμολογικές περιπέτειες που μπορεί να έχουν προέκταση απώλειας και της δεύτερης θέσης (η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι το φαβορί για την πρώτη), άρχισαν για την ΑΕΚ στην 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, με την εκτός… προγράμματος ήττα (84-96) που γνώρισε στο ΟΑΚΑ, από την τουρκική Μπαντίρμα. Η «Ενωση» που προερχόταν από την ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αντβέρπ, συνεχίζει να έχει αγωνιστική αποσταθεροποίηση, μετά τη σπουδαία νίκη της επί του Παναθηναϊκού και αυτή η οξύμωρη εξέλιξη, λόγω της καλής ψυχολογίας που είχαν αποκτήσει οι παίκτες της, προκαλεί εύλογες απορίες. Σε συνδυασμό με την απουσία του Σαντ Ρος που αποδεικνύεται δυσαναπλήρωτη –ειδικά στην άμυνα– εκ των έσω της ομάδας και χωρίς να υπάρχει ακόμα αντικαταστάτης, οι γηπεδούχοι έδωσαν δικαιώματα στην Μπαντίρμα να φτάσει σε δίκαιη νίκη. Η απόδοση της ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η χειρότερη δυνατή και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μέχρι και 18 πόντους (52-74). Η Μπαντίρμα κυριάρχησε στα ριμπάουντ (33-17), ενώ στην επίθεση της ΑΕΚ, η «μοναξιά» του Κρις Λάνγκφορντ (27 π.) ήταν χαρακτηριστική, παρά τον διψήφιο αριθμό πόντων από τους Γιαννόπουλο (11), Μασιούλις (11) και Ρέι (10).  Πέντε παίκτες της Μπαντίρμα  σκόραραν 80 πόντους (Χάζερ 23, Σμίθ 19, Τέρι 13, Χάμερ 13, Καλινόσκι 12).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή