Εναντι 5,3 δισ. δολαρίων η Visa εξαγόρασε την Plaid

Εναντι 5,3 δισ. δολαρίων η Visa εξαγόρασε την Plaid

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση της αμερικανικής νεοφυούς εταιρείας Plaid προχώρησε η Visa έναντι του γιγαντιαίου ποσού των 5,3 δισ. δολ.

Η Plaid έχει αναπτύξει τεχνολογικά εργαλεία, μέσω των οποίων συνδέει τεχνολογικές εταιρείες που προσφέρουν λύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα (fintech) με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αυτή η εξαγορά της εταιρείας που προέρχεται από την κοιλάδα της Σίλικον Βάλεϊ υποστηρίχθηκε από επενδυτές υψηλού προφίλ που επενδύουν σε τεχνολογικές εταιρείες, και σε αυτούς περιλαμβάνονται η Αμερικανίδα διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων Μέρι Μίκερ, το επενδυτικό κεφάλαιο Andreessen Horowitz και η Goldman Sachs. Εν τω μεταξύ, η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο μόνο καιρό μετά την αποτίμησή της στα 2,6 δισ. δολ.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times, η απόκτηση της Plaid συνιστά για τη Visa την τελευταία της προσπάθεια διείσδυσης στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των fintech. To 2017 είχε εξαγοράσει μειοψηφικό μερίδιο της σουηδικής εταιρείας υπηρεσίας πληρωμών Klarna, η οποία το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε η fintech με τη μεγαλύτερη αξία.

Η νεοφυής εταιρεία παρέχει το λεγόμενο «aggregator», δηλαδή ένα λογισμικό που επιτρέπει στις εταιρείες fintech αλλά και σε άλλες εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τον τραπεζικό λογαριασμό των πελατών τους. Στους πελάτες της Plaid συγκαταλέγονται οι εταιρείες Mint και Acorns, καθώς και η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων Venmo.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κίνηση της Visa να εξαγοράσει την Plaid θα μπορούσε να τη βοηθήσει να ενισχύσει τις σχέσεις της με μεγάλες τράπεζες. Στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο επικεφαλής καταναλωτικής πίστης της JP Morgan επιδοκίμασε τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς τη σημαντικό εργαλείο, που προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερη ασφάλεια και έλεγχο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών τους στοιχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή