Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Είκοσι τέσσερα έργα του Αλέκου Λεβίδη που ζωγραφίστηκαν μεταξύ 1980 και 2019 και φέρουν έντονα το αυτοβιογραφικό στοιχείο παρουσιάζονται στην έκθεση «ΜυθΙστορικά», στο Μουσείο Μπενάκη/Πινακοθήκη Γκίκα. Εγκαίνια στις 8 μ.μ., Κριεζώτου 3.

– Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει την τζαζ μουσική παράσταση «Modes & Moods» (Τρόποι και Διαθέσεις), σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και με αναφορές στον Τζον Κολτρέιν, στο Half Note. Στις 9.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17, Μετς.

– Με αφορμή το βραβευμένο με Man Booker International βιβλίο του «Ενα άλογο μπαίνει σε ένα μπαρ» (Ψυχογιός), ο συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν επισκέπτεται το βιβλιοπωλείο των καταστημάτων Public στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο. Στις 7 μ.μ., Τσιμισκή 24.

– Εγκαίνια της έκθεσης του Πάνου Κοκκινιά, με φωτογραφίες που εγείρουν στον θεατή ερωτήματα για το περιβάλλον και τη ζωή, για τις αποστάσεις και τις μεταλλαγές, τον χρόνο και το φως, τον τόπο και τους συνειρμούς του. Στην Ελληνογερμανική Αγωγή, στις 8 μ.μ., Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη.

– Διάλεξη με τίτλο «Σκόνη και δεδομένα: Ιχνη του Bauhaus στο πέρασμα 100 ετών» από τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Bauhaus, Ινές Βάισμαν, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Στις 7 μ.μ., Λεωφόρος Συγγρού 364.

– Αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τραγούδια από τους δίσκους «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Λαϊκά Προάστια» κ.ά. Τραγουδούν οι Μανώλης Μητσιάς και Θεοδώρα Μπάκα. Στις 8.30 μ.μ., Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή