ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τένις: Αναβολή αγώνων λόγω αιθαλομίχλης

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μελβούρνη από τις φονικές πυρκαγιές δείχνει ότι θα προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή του Αυστραλιανού Οπεν.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τενίστες με μάσκες, πυκνός καπνός και ανησυχία συνθέτουν το παζλ του φετινού Οπεν της Αυστραλίας, μια διοργάνωση που άλλες χρονιές αποτελούσε γιορτή του παγκόσμιου τένις. Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, η ατμοσφαιρική ρύπανση από τις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας δείχνει ότι θα προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή του Αυστραλιανού Οπεν. Η αιθαλομίχλη που σκεπάζει τη Μελβούρνη δυσκολεύει τις προσπάθειες των αθλητών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν, ενώ η Μαρία Σαράποβα δεν ολοκλήρωσε αγώνα επίδειξης διότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Στη Μελβούρνη έχουν αρχίσει οι προκριματικοί του γκραν σλαμ, και από τα πρώτα παιχνίδια φάνηκαν τα προβλήματα. Η Νταλίλα Γιακούποβιτς από τη Σλοβενία δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της εξαιτίας δύσπνοιας. «Φοβήθηκα ότι θα λιποθυμούσα. Δεν είχα ποτέ προβλήματα αναπνοής», τόνισε η τενίστρια.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν άφησε να ολοκληρωθεί και ο αγώνας επίδειξης ανάμεσα στη Μαρία Σαράποβα και στη Λάουρα Σίγκμουντ. «Στο δεύτερο σετ άρχισα να βήχω. Επειδή ήμουν άρρωστη νόμισα ότι είναι δικό μου το πρόβλημα. Οταν όμως είδα ότι και η Λάουρα ένιωθε το ίδιο, αποφασίσαμε ότι το καλύτερο για την υγεία μας θα ήταν να σταματήσουμε», δήλωσε η Ρωσίδα.

Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές των αθλητών που ζητούν να αναβληθεί η διοργάνωση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος εκπροσωπεί τους παίκτες στην ATP και ζήτησε από τους διοργανωτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής. «Νομίζω ότι η αναβολή αποτελεί την τελευταία επιλογή, αλλά οι διοργανωτές θα πρέπει να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο εάν οι συνθήκες επηρεάζουν την υγεία», υπογράμμισε ο τενίστας, που έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι του τουρνουά, παρόλο που τονίζουν ότι η υγεία των αθλητών προέχει, υποστηρίζουν ότι η αναβολή είναι δύσκολη λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ