Από τις… αγελάδες στον Μέσι

Από τις… αγελάδες στον Μέσι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν το φανταζόμουν αυτό. Χθες περπατούσα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου δίπλα σε αγελάδες και τώρα είμαι εδώ… να συνεργαστώ με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, τον Λέο Μέσι», δήλωσε ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν, που διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Ισπανίας τον απολυθέντα Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η αποπομπή τού πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και η αντικατάστασή του από έναν 61χρονο που δεν έχει κατακτήσει τίτλο στην προπονητική του καριέρα, κανονικά θα εξέπληττε πολλούς. Ο Βαλβέρδε είχε την ομάδα πρωταθλήτρια και τα δύο χρόνια που ολοκλήρωσε στον πάγκο της Μπάρτσα, αλλά και φέτος την άφησε στην πρώτη θέση, χωρίς όμως να έχει πετύχει τον μεγάλο ευρωπαϊκό στόχο.

Το γυαλί ράγισε στον αποκλεισμό-σοκ από τη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ», και η μέτρια εικόνα της ομάδας φέτος, ειδικά σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή της, οδήγησε στην απόλυση του «Τσινγκούρι» που σύμφωνα με μερίδα του ισπανικού Τύπου πληρώνει το μάρμαρο και για την αδιαφορία που δείχνουν κατά καιρούς ορισμένοι παίκτες των «μπλαουγκράνα».

Η διοίκηση της καταλανικής ομάδας επέλεξε διάδοχο στη λογική του «εργάτη με όραμα», παρέχοντας στον Σετιέν την ευκαιρία που είχε δοθεί και στους Πεπ Γκουαρδιόλα και Λουίς Ενρίκε, μόνο που ο Σετιέν κάθε άλλο παρά στην ανατολή της καριέρας του σε πάγκους βρίσκεται. Ως το καλοκαίρι ήταν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μπέτις, με επιτυχία, και έκτοτε ήταν χωρίς δουλειά. Πρόπερσι έφερε τους Σεβιγιάνους στην έκτη θέση της Λα Λίγκα.

Ο 61χρονος υπέγραψε συμφωνία για 2,5 χρόνια, ώς το καλοκαίρι του 2022, ενώ πληροφορίες λένε ότι η Μπαρτσελόνα κατέληξε σε αυτόν μετά την άρνηση του Τσάβι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή