Η Εισαγγελία Αθηνών για τους συλληφθέντες στις καταλήψεις

Η Εισαγγελία Αθηνών για τους συλληφθέντες στις καταλήψεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για τους συλληφθέντες στα επεισόδια των καταλήψεων στο Κουκάκι δίνει με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών. Ο κ. Γ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης». «Μόνο αρμόδιο», καταλήγει, «για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο». Στα επεισόδια που ακολούθησαν την ανακατάληψη του κτιρίου της οδού Ματρόζου συνελήφθησαν πέντε άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 310 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι πρόκληση βαριάς, σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Με τη σειρά του, ο αρμόδιος εισαγγελέας ενεργοποίησε το εδάφιο του άρθρου που προβλέπει την άσκηση δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι πέντε κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών στην οδό Ματρόζου οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο, ωστόσο οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 23 Ιανουαρίου. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, πάντως, αντέδρασαν στην ήπια, όπως τη θεωρούν, ποινική αντιμετώπιση των συλληφθέντων ζητώντας την αυστηρότερη δίωξή τους, ακόμα και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Ενδεικτικά, με τη μεσολάβηση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών θα υποβληθούν από τους αστυνομικούς που μετείχαν στην επιχείρηση αυτοτελείς μηνύσεις κατά των συλληφθέντων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. «Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη μεταβολής της κατηγορίας, ώστε να αποδοθεί το αίσθημα δικαίου και να αξιολογηθούν σωστά οι εγκληματικές πράξεις των κατηγορουμένων» αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: «Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αγανάκτησή μας αλλά και την απορία μας για το ότι οι συλληφθέντες των εν λόγω επεισοδίων παραπέμφθηκαν σε δίκη μόνο για πλημμελήματα!» γράφει σε ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινεί τις διαδικασίες ώστε στους αστυνομικούς που μετείχαν στις επιχειρήσεις στο Κουκάκι να δοθούν νέες στολές, καθώς και να αντικατασταθεί ο επιχειρησιακός εξοπλισμός που υπέστη φθορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή