Πώς οι Αρχές εξιχνίασαν υπόθεση δολοφονίας, παρά την απουσία πτώματος

Πώς οι Αρχές εξιχνίασαν υπόθεση δολοφονίας, παρά την απουσία πτώματος

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπόθεση του Φώτη Ντούλος, που κατηγορείται για την απαγωγή και δολοφονία της γυναίκας του, είναι ιδιάζουσα, επειδή ο κατηγορούμενος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, χωρίς ποτέ να βρεθεί το πτώμα της συζύγου του Τζένιφερ, που εξαφανίστηκε στις 24 Μαΐου. Επειτα από ενδελεχή έρευνα η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τζένιφερ είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγό της. Πρώτη ένδειξη αποτέλεσαν οι κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητό της, αλλά και στο κάθισμα ενός οχήματος που είχε δανειστεί ο εν διαστάσει σύζυγός της από υπάλληλό του την ημέρα της εξαφάνισης. Επίσης εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων –σε απόσταση περίπου 120 χλμ. από την κατοικία της στο Κονέκτικατ– τουλάχιστον είκοσι αντικείμενα, με γενετικό υλικό. Εκείνη την περίοδο συνεχιζόταν  η υπόθεση διαζυγίου του ζευγαριού για την κηδεμονία των πέντε παιδιών του. Οταν κατέθεσε την αίτηση η Τζένιφερ, τo 2017, είχε δηλώσει πως αισθανόταν ότι κινδύνευε από τον άνδρα της.

Η απαγγελία κατηγοριών για δολοφονία χωρίς την ύπαρξη του πτώματος είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς απαιτεί τεράστιο όγκο έμμεσων αποδείξεων, που ταυτόχρονα υποδεικνύουν την εμπλοκή του κατηγορουμένου και τον αδιαμφισβήτητο θάνατο του θύματος. Εκτός του Φώτη Ντούλος, για συνέργεια στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνται η σύντροφός του Μισέλ Κοτρώνης και ο φίλος του Κέντ Μοχίνεϊ.

Λίγο μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ, στις 24 Μαΐου, η αστυνομία εντόπισε ίχνη αίματος στο Range Rover της και στο γκαράζ της. Αργότερα βρέθηκαν κηλίδες αίματος, αναμεμειγμένο με το DNA του συζύγου της, σε βρύση και γενετικό υλικό του Ντούλος σε ένα χερούλι στο εσωτερικό της κατοικίας της, όπως και ίχνη από προσπάθεια καθαρισμού του χώρου. Αναλύοντας τα τηλεφωνικά αρχεία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Ντούλος και η Κοτρώνης που συζούσαν, βρίσκονταν στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ την ημέρα της εξαφάνισης. Βίντεο από κάμερες της περιοχής, τους δείχνουν να πετούν σακούλες απορριμμάτων σε απόσταση 1,6 χλμ. Μέσα τους βρέθηκαν ματωμένα αντικείμενα με γενετικό υλικό της Τζένιφερ, χαρτοπετσέτες, είδη καθαρισμού, αλλά και τέσσερα πλαστικά δεματικά (τα δύο ματωμένα), με DNA της εξαφανισθείσας. Την 1η Ιουνίου ο Ντούλος και η σύντροφός του συνελήφθησαν για παρεμπόδιση της αστυνομικής έρευνας και αλλοίωση των στοιχείων.   Επειτα από πολύωρες ανακρίσεις η Κοτρώνης αποκάλυψε ότι δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν ο σύντροφός της την ημέρα της εξαφάνισης. Ο Κεντ Μοχίνεϊ συνελήφθη επειδή και αυτός προσπάθησε να δώσει στον Ντούλος ψευδές άλλοθι.

Αναλύοντας τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Ντούλος είχε επισκεφθεί το σπίτι της Τζένιφερ την ημέρα της εξαφάνισης. Ντυμένος με μαύρα ρούχα, έστησε καρτέρι στο σπίτι, τη σκότωσε, προσπάθησε να καθαρίσει και έβαλε το πτώμα στο δικό της αυτοκίνητο, προτού το μεταφέρει σε αυτό που είχε δανειστεί από υπάλληλό του, το οποίο έπλυνε με μεγάλη επιμέλεια. Παράλληλα, ζήτησε από τον υπάλληλο να αφαιρέσει και να πετάξει τα καθίσματα. Εκείνος το θεώρησε πολύ ύποπτο, τα φύλαξε και τελικά τα παρέδωσε στις Αρχές. Παρά την απουσία πτώματος, οι αστυνομικές αρχές παρέδωσαν όλα τα στοιχεία και τα αντικείμενα που είχαν συγκεντρώσει στον ιατροδικαστή του Κονέκτικατ, δρα Τζέιμς Τζιλ, που κατέληξε, όπως αναφέρει το ένταλμα σύλληψης, ότι η Τζένιφερ είχε υποστεί πολύ βαριά τραύματα και ήταν αδύνατο να επιβιώσει χωρίς ιατρική βοήθεια, χαρακτηρίζοντας τον θάνατό της ανθρωποκτονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή