Μέσα σε 7 μήνες η λειτουργία του εργοστασίου ΕΒΖ στις Σέρρες

Μέσα σε 7 μήνες η λειτουργία του εργοστασίου ΕΒΖ στις Σέρρες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αργότερο στις αρχές Αυγούστου φέτος, πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες, ύστερα από έξι χρόνια που παρέμενε ανενεργή, επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης.

Οπως εξήγησε ο κ. Καραθανάσης, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο τωκαι διευκρίνισε ότι η μονάδα της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, θα χρησιμοποιείται για αποθήκευση και μεταποίηση.

Αναφορικά με τη στελέχωση των εργοστασίων, ο κ. Καραθανάσης επισήμανε ότι στη μονάδα της ΕΒΖ στις Σέρρες θα απαιτηθούν 150 εργαζόμενοι και στο Πλατύ Ημαθίας άλλοι 40.

Υπενθυμίζεται, ότι η Royal Sugar, σε κοινοπραξία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο μισθωτής των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ για διάστημα 28 μηνών και έχοντας εξασφαλίσει το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς των δύο προαναφερόμενων μονάδων έναντι τιμήματος ύψους 15,2 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη.

Ο κ. Καραθανάσης επισήμανε ότι στη μονάδα των Σερρών στόχος είναι να παραχθεί ζάχαρη τόσο από τεύτλο, όσο και από ζαχαροκάλαμο και τόνισε ότι προκειμένου να είναι σε λειτουργία το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, στο τέλος Ιουλίου αναμένεται το πρώτο πλοίο με 20.000 τόνους ακατέργαστης ζάχαρης.

Επισήμανε ότι την προσεχή Δευτέρα 20/1, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους παραγωγούς στο Πλατύ Ημαθίας και αφού γίνει συζήτηση θα «μεταφερθούμε όλοι μαζί στη μονάδα της βιομηχανίας στις Σέρρες, ώστε να τους δείξω την προσπάθεια που γίνεται».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή