Το ITE μέλος του παγκόσμιου δικτύου ανάδειξης χαρισματικών ατόμων

Το ITE μέλος του παγκόσμιου δικτύου ανάδειξης χαρισματικών ατόμων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Global Talent Mentoring Hub (GTMH). Το GTMH είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας παρέχεται καθοδήγηση, με επίκεντρο την αριστεία στις θετικές επιστήμες STEMM (Science, Technology, Engineering, Mathematics, Medicine).

Το GTMH παρέχει μακροχρόνια online δωρεάν καθοδήγηση σε τεχνολογίες STEMM για μια επίλεκτη ομάδα εξαιρετικών νέων ταλέντων από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες νέοι θα πρέπει να φοιτούν στο Λύκειο κατά την έναρξη της καθοδήγησης, να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, να παρουσιάζουν στοιχεία βαθιάς γνώσης ή εξωσχολικά επιτεύγματα σε ένα τομέα STEMM (π.χ. να έχουν βραβευθεί σε κάποιον αξιόλογο διαγωνισμό) και να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε αυτόν τον τομέα.

Η καθοδήγηση θα ξεκινήσει στο τέλος του 2020 από το Λύκειο και θα συνεχιστεί με την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών (π.χ. διδακτορικού διπλώματος) ή με άλλα επιτεύγματα (π.χ. υποβολή διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δημιουργία κάποιου επιτυχημένου προϊόντος ή μεθόδου). Οι μαθητές που θα επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το ταλέντο τους υπό την καθοδήγηση κορυφαίων επιστημόνων, να συμμετέχουν σε ένα δίκτυο μιας παγκόσμιας κοινότητας ταλέντων και επιστημόνων STEMM και να συνεργαστούν μαζί τους σε διεπιστημονικά έργα.

Οι μέντορες θα είναι επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης, τεχνολόγοι, μηχανικοί, μαθηματικοί, ιατρικοί ερευνητές, που παρουσιάζουν προηγμένο έργο σε κάποιο τομέα STEMM στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, με αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία. Επίσης θα δεσμευτούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως μέντορες, επενδύοντας χρόνο, 30 περίπου λεπτών, σε εβδομαδιαία βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πλατφόρμα αναπτύσσεται από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ, χρηματοδοτείται πλήρως από το -αναγνωρισμένο από την UNESCO- Ίδρυμα Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum του Ντουμπάι και αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την προετοιμασία του Παγκόσμιου Κέντρου Χαρισματικών Ατόμων (World Giftedness Center). Από το ΙΤΕ συμμετέχει η Ομάδα Κοινωνικο-εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, με επικεφαλής τη διευθύντρια Ερευνών δρα Κατερίνα Παπαδάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή