Ισχυρή τραπεζική αντίδραση ώθησε σε κέρδη το Χρηματιστήριο

Ισχυρή τραπεζική αντίδραση ώθησε σε κέρδη το Χρηματιστήριο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργοποίηση των αγοραστών στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος είδε σημαντικά κέρδη μετά ένα διάστημα έντονης μεταβλητότητας αλλά και πιέσεων, οδήγησε σε νέα ανοδική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη βοήθεια και άλλων δεικτοβαρών μετοχών, όπως της Coca-Cola (+2,06%), της Τέρνα Ενεργειακής (+1,75%), της Βιοχάλκο (+1,2%) και του ΟΛΠ (+1,11%). Παράλληλα, επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώθηκε και σε τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης, κάνοντας την άνοδο της αγοράς γενικευμένη, που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη συνέχιση του ανοδικού μομέντουμ.

Τα πακέτα αναζωογόνησαν τον τζίρο για μία ακόμη συνεδρίαση, στην οποία ξεχώρισαν και πάλι οι τράπεζες, με έξι πακέτα να αλλάζουν χέρια στην Alpha Bank, πέντε στη Eurobank και τέσσερα στην Εθνική Τράπεζα, ενώ και ο ΟΤΕ, με τέσσερα συνολικά πακέτα, επίσης ξεχώρισε. Η συνολική αξία τους έφτασε τα 23,4 εκατ. ευρώ ή περίπου το 26% του συνολικού τζίρου. Ολα αυτά τη στιγμή που το κλίμα στις διεθνείς αγορές ήταν μεικτό, εν αναμονή και της ανακοίνωσης της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,54% στις 928,66 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε έως και τις 929,23 μονάδες (+0,62%), και ο τζίρος ανήλθε στα 92,08 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε κέρδη 0,95% στις 2.324,30 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,18% στις 1.252,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε μίνι ράλι της τάξεως του 2,80% κλείνοντας στις 874,91 μονάδες, με τη μετοχή της Eurobank να καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη 4,59%, την Εθνική Τράπεζα να ακολουθεί με άνοδο 2,78%, την Alpha Bank να κλείνει στο +2,48%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς υποχώρησε οριακά κατά 0,30%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο αυτό το τριήμερο, καθώς οι διοικήσεις των τριών συστημικών τραπεζών, Alpha Bank, Εθνικής και Πειραιώς, συμμετείχαν στο τριήμερο roadshow της JP Morgan στο Λονδίνο, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα. Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικοί για το σχέδιο «Ηρακλής», καθώς και για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας πως θα κινηθεί υψηλότερα από το 2% που δείχνουν οι μέσες προβλέψεις, τόσο το 2020 όσο και τα επόμενα τρία χρόνια.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., η μικρή, έστω, συναλλακτική βελτίωση θα συμβάλει στην αναβάθμιση της επενδυτικής ψυχολογίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη, με την περιοχή των 930-935 μονάδων να συνιστά το εγγύτερο επίπεδο αντίστασης, σημειώνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. Η χθεσινή συνεδρίαση, όπως υπενθυμίζει, ήταν η τελευταία κατά την οποία η μετοχή του ΟΠΑΠ περιλάμβανε μέρισμα ύψους 1 ευρώ/μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή