Συνάντηση κορυφής για επενδύσεις

Συνάντηση κορυφής για επενδύσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδιά τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας ανέπτυξαν χθες ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι τραπεζίτες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, της Εθνικής τράπεζα Παύλος Μυλωνάς, της Eurobank Φωκίων Καραβίας και της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Η ενημέρωση που είχε και το χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα της οικονομίας, έγινε σε ημερίδα που η Axia Ventures για λογαριασμό περιορισμένου αριθμού πελατών της. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων, όπως η BlackRock, η Blackstone, Brookfield, η London&Regional, το Oaktree, η Farallon, το Lone Star ενημερώθηκαν για το κυβερνητικό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών, την άρση των εμποδίων σε θέματα γραφειοκρατίας και απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και την απελευθέρωση πόρων μέσω της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας των επενδύσεων.

Η παρουσία στην εκδήλωση σημαντικών εκπροσώπων από το κλάδο των ακινήτων και της ενέργειας, που αποτελούν τους δύο από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και από τους οποίους εμφανίζονται τα πρώτα σαφή σημάδια κινητοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων από την πλευρά των τραπεζών, είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που έλαβε η χθεσινή συνάντηση «κορυφής».

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε από την πλευρά των τραπεζών, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ανέπτυξαν τα σχέδιά τους για τη μείωση των κόκκινων δανείων, που απελευθερώνουν πόρους για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Στη συζήτηση για τις προοπτικές του τομέα των ακινήτων συμμετείχαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Prodea Αριστομένης Καρυτινός, της  Grivalia Management Γιώργος Χρυσικός και της ΤΕ.ΜΕΣ  Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ενώ ισχυρή εκπροσώπηση υπήρξε στο πάνελ για την ενέργεια, στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιαμίσης και Protergia Ντίνος Μπενρουμπής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή