Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Μόλις έπαιξε άμυνα, βρήκε τον δρόμο του

Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Μόλις έπαιξε άμυνα, βρήκε τον δρόμο του

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αγαπημένα «deflections» του Ρικ Πιτίνο και το πάθος στην άμυνα που ζητάει από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, χρειάστηκε να περάσουν 26 λεπτά στον αγώνα με την Μπάγερν για να εφαρμοσθούν από τους «πρασίνους» και να «λυγίσουν» την αντίσταση της γερμανικής ομάδας (98-83). Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην 11η νίκη του, ύστερα από 19 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, έχει σταθεροποιηθεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας και εξακολουθεί να «κυνηγά» την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ, που προπορεύονται με διαφορά δύο νικών. Τι έκανε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Βαυαρούς; Καθυστέρησε να παίξει άμυνα και «λαχτάρησε» από τους φιλοξενουμένους, αλλά όταν αποφάσισε να το κάνει, έφτασε με άνεση στην τελική διαφορά των 15 πόντων. Οι 83 πόντοι που δέχτηκε στο καλάθι του είναι και πάλι πολλοί, αλλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν είχε σκοράρει 53, ενώ στα 14 λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός τής επέτρεψε να σημειώσει μόλις 13.

Με το «πόδι στο γκάζι», ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-2 και αιφνιδίασε την Μπάγερν στα τέσσερα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά οι κακές συνήθειες των «πρασίνων» δεν άργησαν να εμφανιστούν… Σε συνδυασμό με το πείσμα της γερμανικής ομάδας να «επιστρέψει» στο παιχνίδι και να «φρενάρει» τον αρχικό ενθουσιασμό των γηπεδούχων, η έκβαση του αγώνα άλλαξε άρδην. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δέκα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά στα… μετόπισθεν, η Μπάγερν σκόραρε 35 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα τρίποντα που επιχείρησε παρά στα δίποντα, και δικαιώθηκε για την επιλογή της.

Το υψηλό, ισόπαλο σκορ του α΄ ημιχρόνου αποτέλεσε την καλύτερη απόδειξη της επιθετικής αρέσκειας που είχαν και οι δύο ομάδες, αλλά για τους γηπεδούχους δεν ήταν καλό σημάδι οι 53 πόντοι που δέχτηκαν από τη 15η ομάδα της βαθμολογίας. Σε αντίθεση με την αρχή που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν νωχελικός στα έξι πρώτα λεπτά του δευτέρου και συνέχισε ουσιαστικά την αμυντική ανισορροπία του στην περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχτεί έξι τρίποντα και να δει την Μπάγερν να προηγείται με 9 πόντους (61-70). «Εκλεισε», όμως, την τρίτη περίοδο με προβάδισμα ενός πόντου, γιατί… ανέβασε την άμυνά του στη γραμμή του τρίποντου και μείωσε δραστικά τις ευκαιρίες των αμαρκάριστων, μακρινών σουτ που είχε δώσει στους φιλοξενουμένους. «Αρχοντική» εμφάνιση από τον Καλάθη (12 τελικές πάσες), που έσπασε το φράγμα των 2.000 ασίστ στην Ευρωλίγκα, ενώ οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (41-20) και ισοσκέλισαν το 50% ευστοχίας της Μπάγερν στα τρίποντα.

ΠΑΟ: Τόμας 18, Ράις (2), Παπαγιάννης 8, Ράουτινς, Παπαπέτρου 13 (1), Βουγιούκας, Τζόνσον 5, Φριντέτ 5, Καλάθης 11 (1), Ουάιλι 11, Μήτογλου 11 (1), Μπέντιλ 5.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπρέι 14 (4), Κινγκ, Κόπονεν 12 (4), Μονρό 17, Λούσιτς 4, Λο 5 (1), Ζίσπερ 10 (2), Φακαντόρι Μπαρθέλ 3 (1), Λεσόρτ 3, Χουέστις 11 (3), Ραντόσεβιτς 4.

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων (19η αγ.): Ζενίτ – Μπασκόνια 72-66, Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις 70-76. Το σημερινό πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής: Χίμκι – Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα, Μακάμπι – Αρμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή