Ολυμπιακός: Στόχος, η αποφυγή της πολύμηνης αδράνειας

Ολυμπιακός: Στόχος, η αποφυγή της πολύμηνης αδράνειας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «κλεψύδρα» των πιθανοτήτων πρόκρισης του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας «στερεύει» απειλητικά, μετά τη δωδέκατη ήττα στη διοργάνωση και πέμπτη εντός έδρας, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να «παραδοθούν» αμαχητί. Αύριο και πάλι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα έχει δεύτερη ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στις νίκες, αντιμετωπίζοντας την Μπάγερν Μονάχου και ενώ συνολικά θα χρειαστεί διψήφιο αριθμό νικών, καθώς και ευνοϊκή συγκυρία αποτελεσμάτων άλλων αγώνων για να πετύχει τον άθλο πρόκρισης.

Πολύ δύσκολη είναι η αποστολή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά δεν είναι ανέφικτη στις 15 τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Ο Ελληνας τεχνικός δεν ενδιαφέρεται για το αν θα «τσαλακωθεί» από πιθανή αποτυχία του Ολυμπιακού στη φετινή περίοδο και όπως δήλωσε μετά την πρόσφατη ήττα στο παιχνίδι με την Αλμπα, αν ήθελε να δουλέψει εκ του ασφαλούς στους Πειραιώτες, θα είχε αναλάβει το ερχόμενο καλοκαίρι και όχι μεσούσης της τρέχουσας σεζόν. Κόντρα στο φάσμα του αποκλεισμού στη μοναδική διοργάνωση που συμμετέχει και στην πρόωρη και πολύμηνη αγωνιστική αδράνεια που θα είναι πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό, ο Μπαρτζώκας θα επιχειρήσει την ανατροπή, κόντρα στα προγνωστικά, προχωρώντας σε δύο μεταγραφές ξένων παικτών στις θέσεις της περιφέρειας, με προτεραιότητα σ’ αυτή του πλέι μέικερ.

Η κίνηση του Ελληνα προπονητή να εμπιστευθεί τους Ελληνες παίκτες και να κρατήσει στον πάγκο τους Αμερικανούς, επιβεβαιώνει την κακή αξιολόγηση που έχει κάνει γι’ αυτούς –πλην Πολ– πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος» του Ελληνα προπονητή. Γνωρίζει, όμως, αυτό το μειονέκτημα και δουλεύει στον ψυχολογικό τομέα, ώστε να κεντρίσει τον εγωισμό των παικτών του. Είναι βέβαιος για το «θέλω» τους, αλλά το «μπορώ» είναι το μεγάλο ερώτημα. Το αγωνιστικό στοιχείο που «πληγώνει» τον Ολυμπιακό είναι η άμυνα και στο παιχνίδι με τους Βαυαρούς, ο Μπαρτζώκας στοχεύει στη βελτίωση της.

• Δύο μήνες εκτός δράσης θα χρειαστεί να μείνει ο Νίκος Γκίκας, που υπέστη κάταγμα στον αντίχειρα του δεξιού χεριού του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή