Κύπελλο: Πρόκριση με μέταλλο ΠΑΟ

Κύπελλο: Πρόκριση με μέταλλο ΠΑΟ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βαρύ μέταλλο της ιστορικής φανέλας του Παναθηναϊκού απενεργοποίησε την «ωρολογιακή βόμβα» που είχε οπλίσει ο Βασίλης Καλύβας και απειλούσε με γκρέμισμα το «παγωμένο» ΟΑΚΑ.

Ο βοηθός διαιτητή ανακάλυψε οφσάιντ σε καθαρό γκολ του Ινσούα με το οποίο οι «πράσινοι» θα έμεναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, αλλά αυτή η αψυχολόγητη απόφαση έδωσε τελικά ζωή τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στους περίπου 3,5 χιλ. οπαδούς του, που μέχρι τότε παρακολουθούσαν ράθυμα ένα παιχνίδι έτοιμο να στραβώσει για τα καλά. Με γκολ του Παντελάκη στο 24΄ ο ΠΑΣ είχε αυγατίσει την προίκα του 1-0 από τη νίκη του στα Γιάννενα και αφού δεν μέτρησε το πεντακάθαρο γκολ του Ινσούα στο 34΄, έμοιαζε ένα βήμα από την πρόκριση: όντας αήττητος σε 16 επίσημα παιχνίδια εφέτος και κρατώντας απαραβίαστη την εστία του για επτά σερί αγώνες, φαινόταν απίθανο να δεχθεί τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο για να αποκλειστεί, κι όμως τα δέχθηκε!

Με ένα απίστευτο κρεσέντο μέσα σε 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά, ίσως επειδή το εξόφθαλμο διαιτητικό λάθος θύμισε στους παίκτες και τους οπαδούς του ότι είναι μεγάλη ομάδα και όφειλε να αντιδράσει ως τέτοια απέναντι σε όσους δεν τον σέβονται…

Τα δάκρυα του Γιώργου Δώνη και το ξέσπασμα των φιλάθλων δείχνουν τον βαθμό της δυσκολίας και της έντασης, με τη συσπείρωση και την αντίδραση, όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, να ήταν ίσως μεγαλύτερο κέρδος και από την ίδια την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» μπήκαν στο β΄ ημίχρονο με το… μαχαίρι στα δόντια και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή με δύο απανωτά γκολ του Δώνη στο 56΄ και του Σένκεφελντ στο 58΄, συν άλλο ένα με πέναλτι που κέρδισε ο Γιόχανσον στο 71΄ και το εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα. Και κρατήθηκαν όρθιοι παρότι έχασαν με δεύτερη κίτρινη τον Κουρμπέλη στο 79΄ και ο εξαιρετικός ΠΑΣ τους πίεσε πολύ ώς το φινάλε κι ας είχε χάσει λόγω θλάσης από νωρίς τα δύο κεντρικά του χαφ, Σιόντη και Κάστρο.

Αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Μπουζούκης λόγω διαστρέμματος ύστερα από σκληρό φάουλ του Μπουκουβάλα. Φυσικά ο Παναθηναϊκός περιμένει να γίνει μόνιμη… αλλαγή ο επικίνδυνος βοηθός Καλύβας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46΄ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83΄ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Ξύδας (75΄ Λεό), Σιόντης (23΄ Λιάσος), Κάστρο (43΄ Νικολιάς), Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή