Ενα… δεντρόσπιτο κρυμμένο στην καρδιά του κοσμικού Λονδίνου

Ενα… δεντρόσπιτο κρυμμένο στην καρδιά του κοσμικού Λονδίνου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, ανάμεσα σε κτίρια του 1960 με χώρους γραφείων, μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τη φύση. Κρυμμένο στους ψηλότερους ορόφους ενός συνηθισμένου κτιρίου βρίσκεται το «Ξενοδοχείο Δεντρόσπιτο» (Treehouse Hotel), το οποίο, όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του, παραπέμπει σε διαμονή στην εξοχή.

Πρόκειται για το πρώτο από μια αλυσίδα ξενοδοχείων φιλικών προς το περιβάλλον που θα ανεγερθούν στα κέντρα μητροπόλεων, όπως για παράδειγμα στο Μανχάταν και στην ευρύτερη περιοχή του Χόλιγουντ. Η ιδέα για τη δημιουργία οικολογικών ξενοδοχείων προήλθε από τον δισεκατομμυριούχο Μπάρι Στέρνλιχτ. Ο τελευταίος έχει επίσης δημιουργήσει τις αλυσίδες υπερπολυτελών ξενοδοχείων W Hotels και Baccarat Hotels, σύμφωνα με το Bloomberg. Μολονότι το νέο ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο προωθεί οικολογικά μηνύματα, δεν στερείται την άνεση και την πολυτέλεια.

Στους κοινόχρηστους χώρους οι τοίχοι καλύπτονται από ξύλο και βότσαλα, ενώ πολλά έπιπλα είναι φτιαγμένα από καλάμια. Ορισμένα από τα φωτιστικά παραπέμπουν σε λάμπες κηροζίνης, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά κανόνα από τους ελεύθερους κατασκηνωτές, αλλά φυσικά είναι τροποποιημένα, ώστε να δέχονται λάμπες τύπου LED. Ολοι οι χώροι διακοσμούνται από φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία κρέμονται από το ταβάνι.

Από τη μια πλευρά, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον γαλήνιο τόνο που προσδίδουν τα φυτά και το εκτεθειμένο ξύλο. Από την άλλη πλευρά, όμως, όσοι κλείνουν δωμάτιο στο ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο μπορούν να απολαύσουν όλες τις ανέσεις. Από την εφαρμογή του ξενοδοχείου για το κινητό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τσεκ ιν χωρίς να έρθουν σε επαφή με την υποδοχή. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μπορούν να προβάλλουν στην οθόνη του δωματίου τους επεισόδια και ταινίες μέσω του κινητού τους.

Στο πλαίσιο της επαφής με το περιβάλλον εντάσσεται και η δυνατότητα των επισκεπτών να παραγγείλουν πικ νικ στο δωμάτιό τους. Επίσης, το μπαρ, που βρίσκεται στον 16ο και τελευταίο όροφο του κτιρίου, ονομάζεται «Φωλιά» (Nest) και έχει πανοραμική θέα στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή