Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω: 700 ετικέτες κρασιού – 30 είδη τυριών

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω: 700 ετικέτες κρασιού – 30 είδη τυριών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακεδονίτικες μαγειρικές, ζηλευτό κελάρι κρασιών και μια σοβαρή λίστα ελληνικών τυριών για πολλά μπράβο.

Η θέση: Το εστιατόριο του σεφ Ανδρέα Γάβρη που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου δεν έγινε τυχαία γαστρονομικός προορισμός. Η στάση εκεί επιβάλλεται χρόνια τώρα για τους foodies που διασχίζουν την εθνική Θεσσαλονίκης/Αθήνας.

Η ατμόσφαιρα: Ιδιαίτερη αισθητική κλασικού ρεστοράν που καθρεπτίζει το προσωπικό γούστο του chef-patron. Κομμάτι του ντεκόρ οι φιάλες κρασιών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω: 700 ετικέτες κρασιού – 30 είδη τυριών-1

Το φαγητό: Με έμπνευση από τις κουζίνες της Μακεδονίας ο Ανδρέας Γάβρης δημιουργεί πιάτα με ήπια δημιουργική διάθεση, όπως το έκτακτο παραδοσιακό μπουρανί τονωμένο με ρύζι Καρολίνα, τσουκνίδες, μανιτάρια, γραβιέρα Κρήτης και φρέσκια τρούφα Ολύμπου. Κλασικά πιάτα του καταλόγου είναι οι αφράτοι κεφτέδες με λεμονάτη σάλτσα με τσάι του Ολύμπου και πουρέ από ριγανάτες πατάτες, και το ζυγούρι που σερβίρεται με πλιγούρι. Σχετικά άνευρες ήταν όμως οι χυλοπίτες με ραγού ελαφιού και κάπως ασύνδετες οι γεύσεις στο πιάτο με φακές και καβουρμά. Chapeau στον σεφ για τη λίστα με τα 30 ελληνικά τυριά. Ο μπακλαβάς ελαιόλαδου με πλιγούρι, ξηρούς καρπούς και μέλι τρώγεται με μια ανάσα.

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω: 700 ετικέτες κρασιού – 30 είδη τυριών-2

Ο λογαριασμός: 20-30€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ο σεφ Ανδρέας Γάβρης δεν πίνει λευκό κρασί πριν την τριετία και ξέρει τι βάζει στο κελάρι του με τις 700 ετικέτες, εκ των οποίων οι 600 είναι ελληνικές και οι 22 σερβίρονται και σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 12.00-00.00.

Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Αγ. Νικολάου 36, Λιτόχωρο, Τ/23520-21.300

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή