Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν (φωτογραφίες)

Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν (φωτογραφίες)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των κατολισθήσεων και των χιονοστιβάδων που έχουν πλήξει το Πακιστάν τις τελευταίες 5 ημέρες λόγω του κύματος κακοκαιρίας έχει φθάσει τους 109. 

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ότι ο απολογισμός μπορεί να γίνει ακόμα βαρύτερος, καθώς δεν είναι η δυνατή η πρόσβαση σε αρκετές περιοχές στη βόρεια περιοχή Κοιλάδα Νίλαμ της επαρχίας Αζάντ Κασμίρ,  καθώς δρόμοι είναι αδιάβατοι εξαιτίας των χιονοπτώσεων. 

Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν (φωτογραφίες)-1

Ελικόπτερα του στρατού πραγματοποιούν αποστολές διάσωσης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην περιοχή του πακιστανικού Κασμίρ που επλήγη από κατολισθήσεις, την ώρα που ο απολογισμός της καταστροφής στην περιχοή ανήλθε σήμερα στους 77 νεκρούς.

Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν (φωτογραφίες)-2

Το τελευταίο θύμα των κατολισθήσεων στο Νέελουμ Βάλεϊ, στην περιοχή των Ιμαλαΐων, ήταν η 6χρονη Σάφια που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι ήταν το 19ο μέλος της οικογένειας που χάθηκε στις κατολισθήσεις στο Νέελουμ Βάλεϊ.

Η Σάφια ανασύρθηκε ζωντανή την Τρίτη αφού είχε παραμείνει θαμμένη κάτω από όγκους χιονιού για τουλάχιστον 20 ώρες και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της – είχε υποστεί κατάγματα στο κρανίο της και  πέθανε από εγκεφαλικές κακώσεις.

Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν (φωτογραφίες)-3

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφεραν το χάος στη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν ψηλά στα βουνά», εξήγησε ο αξιωματούχος της διοίκησης του Κασμίρ Μάτα Νιάζ Ράνα.

Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν (φωτογραφίες)-4

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ανακουφίσουμε τον πόνο τους», είπε στο Reuters, την ώρα που δύο ελικόπτερα μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα στο Μουζαφραραμπάντ, την πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή