Η Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος της 77ης Mostra της Βενετίας

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος της 77ης Mostra της Βενετίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστραλή Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής της προσεχούς Mostra της Βενετίας, του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του οποίου η 77η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές.

Για τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μόστρα, «θα είναι μεγάλη χαρά» να ξανασυναντήσει την Κέιτ Μπλάνσετ στη Βενετία ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής «μετά το θερμό του χειροκρότημα για την υπέροχη ερμηνεία της ως Ελισάβετ στην ταινία "Elizabeth: Η χρυσή εποχή» του Ινδού Σεκάρ Καπούρ και ως Μπομπ Ντίλαν στην ταινία I' m not there (Δεν Είμαι Εδώ) του Αμερικανού Τοντ Χέινς.

Αλλωστε ο ρόλος αυτός με τον οποίο η Μπλάνσετ μεταμορφώνει τον Ντίλαν σε ερμαφρόδιτο δανδή, τής χάρισε το Coupe Volpi, το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη Μόστρα το 2007.

«Κάθε χρόνο περιμένω την επιλογή της Βενετίας και κάθε χρόνο είναι απρόβλεπτη και εξαιρετική», δήλωσε από την πλευρά της η 50χρονη Μπλάνσετ, η οποία ήταν επίσης πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 71ο φεστιβάλ των Καννών το 2018. 

Τότε, μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν, η ηθοποιός ήταν μια από τις 82 γυναίκες της 7ης Τέχνης που είχαν ανεβεί τα διάσημα σκαλιά του Palais des Festivals διαδηλώνοντας σιωπηρά υπέρ της ισότητας και κατά της σεξουαλικής βίας. Ο αριθμός 82 αντιπροσώπευε τις μόλις 82 ταινίες σκηνοθετημένες από γυναίκες που είχαν περιληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ στα έως τότε 71 χρόνια του θεσμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή