«Καμπανάκι» για το κλίμα από τον Ατένμπορο

«Καμπανάκι» για το κλίμα από τον Ατένμπορο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε, χθες, ο διάσημος σκηνοθέτης περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, λέγοντας ότι η «στιγμή της Κρίσης έφθασε» και ότι η υιοθέτηση «αποφάσεων ζωής ή θανάτου» είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο επιφανής περιβαλλοντολόγος είπε ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου αρνούνται να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της κρίσης.

«Επιλέγουμε την αναβολή, ενώ κάθε στόχος αναστέλλεται για την επόμενη 20ετία. Η στιγμή της Κρίσης έφθασε. Δεν μπορούμε πια να δηλώνουμε ότι υπάρχει χρόνος. Πρέπει να αλλάξουμε και να εγκαταλείψουμε την ανούσια αισιοδοξία, προς χάρη ριζικών λύσεων και αποφάσεων ζωής και θανάτου», είπε ο σερ Ντέιβιντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο του BBC.

Ο βετεράνος σκηνοθέτης επεσήμανε, ωστόσο, τη σημαντική μετακίνηση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ειδικότερα μεταξύ των νέων. Ο 93χρονος σκηνοθέτης και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ ανέφερε ότι η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για περιβαλλοντικά θέματα πρέπει να υποχρεώσει τις κυβερνήσεις του κόσμου να αναλάβουν άμεση δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν παίζουμε παιχνίδια. Η ώρα για ευγενικές συζητήσεις και για υιοθέτηση πολιτικά εύπεπτων λύσεων έχει παρέλθει.

Το πρόβλημα είναι επείγον και πρέπει να λυθεί τώρα», αναφέρει ο Ατένμπορο στη συνέντευξή του.

«Ας μην ξεχνάμε ότι γνωρίζουμε τον τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Αυτό είναι το παράδοξο. Οτι αρνούμαστε να λάβουμε μέτρα, τα οποία γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητα, ενώ κάθε χρόνος που περνάει καθιστά τα μέτρα αυτά ολοένα και πιο δύσκολα», είπε ο σερ Ντέιβιντ. Το BBC έχει εγκαινιάσει φιλόδοξο πρόγραμμα προβολής περιβαλλοντικών θεμάτων, με έμφαση στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του δικτύου, ο ειδησεογραφικός τομέας του BBC θα προβάλει νέα προγράμματα, όπως την καταγραφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο μετεωρολογικό δελτίο του BBC, εβδομαδιαία εκπομπή σε podcast με περιβαλλοντικά θέματα και νέα εκπομπή εξερεύνησης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή