Νέα άλμπουμ από Moby, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers

Νέα άλμπουμ από Moby, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τίτλος του είναι «Power is taken» και στους στίχους του ακούει κανείς τη φράση «η εξουσία δεν κατανέμεται, η εξουσία καταλαμβάνεται». Το βίντεο κλιπ που το συνοδεύει, απεικονίζει μεταξύ άλλων ένα κατάφυτο δάσος, μια πετρελαιοπηγή, στιγμιότυπα από διαδηλώσεις ανά τον κόσμο, αλλά και μια γκροτέσκα φιγούρα που μοιάζει να παραπέμπει στον Ντόναλντ Τραμπ και στις γκριμάτσες του. Και η αλήθεια είναι ότι, παρ’ όλη την αναπόφευκτα εμπορική διάστασή του, κανένας από τους υπαινιγμούς που εντοπίζονται στο καινούργιο κομμάτι του Moby δεν φαίνεται παράταιρος για έναν μουσικό με δηλωμένες (και ενίοτε εκκεντρικές) απόψεις γύρω από την πολιτική, τη θρησκευτική πίστη, τον χορτοφαγικό τρόπο ζωής και τα δικαιώματα των ζώων. Ολόκληρο το νέο άλμπουμ του ανδρός, ονόματι «All visible objects», που ανακοινώθηκε προ ημερών με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας την 6η Μαρτίου, θα περιλαμβάνει τραγούδια των οποίων τα συνολικά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση διάφορων οργανώσεων, κυρίως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Στο κομμάτι «Power is taken» συμμετέχει και ο Ντ. Χ. Πελίγκρο, ντράμερ των Dead Kennedys και για ένα φεγγάρι των Red Hot Chili Peppers. Οι τελευταίοι ετοιμάζουν επίσης νέο δίσκο, στη σύνθεση του οποίου, όπως επιβεβαίωσε την προηγούμενη βδομάδα σε συνέντευξή του στο Rolling Stone ο ντράμερ της μπάντας Τσαντ Σμιθ, θα περιλαμβάνεται και ο αλλοτινός κιθαρίστας τους Τζον Φρουσιάντε.

Η επανασύνδεση του λαοφιλούς και ιδιοσυγκρασιακού μουσικού με τους Αμερικανούς (με τους οποίους συνυπέγραψε άλμπουμ τόσο επιτυχημένα όσο τα «Blood sugar sex magik» ή «Californication») είναι η δεύτερη μετά την αποχώρησή του το 1992, είδηση που έχει χαροποιήσει ιδιαιτέρως τους θαυμαστές του. Των Ελλήνων μη εξαιρουμένων: αφού ξεκινήσουν τις από κοινού εμφανίσεις τους τον ερχόμενο Μάιο, οι Red Hot Chili Peppers και ο Φρουσιάντε πρόκειται, ως γνωστόν, να ανέβουν στη σκηνή του Markopoulo Park, στις 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Ejekt Festival.

Νέο δίσκο πάντως (και μάλιστα επτά ολόκληρα χρόνια μετά το «Lighting Bolt» του 2013, στη διάρκεια των οποίων περιόδευσαν και είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στο πάνθεον του Rock and Roll Hall of Fame) ανακοίνωσαν εσχάτως και οι σταρ του grunge και του alternative οικοσυστήματος Pearl Jam.

Το όνομα αυτού «Gigaton», η ημερομηνία κυκλοφορίας του η 27η Μαρτίου και η διαδικασία της δημιουργίας του μάλλον μακρά: σύμφωνα με δήλωση του κιθαρίστα του συγκροτήματος, Μάικ Μακρίντι, «ήταν ένας συναισθηματικά σκοτεινός, κατά καιρούς χαοτικός, αλλά και συναρπαστικός, πειραματικός χάρτης πορείας προς τη μουσική λύτρωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή