Βουλή: Κυβερνητική παραδοχή για ελλιπή-ανύπαρκτη αστυνόμευση στους δρόμους

Βουλή: Κυβερνητική παραδοχή για ελλιπή-ανύπαρκτη αστυνόμευση στους δρόμους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελλιπή έως ανύπαρκτη χαρακτήρισαν, στελέχη της κυβερνώσας πλειοψηφίας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, την αστυνόμευση επί θεμάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όχι μόνο στους αστικούς και τους περιφερειακούς δρόμους, αλλά και στις εθνικές οδούς, ειδικά στην περίπτωση της παραβίασης της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Η ερωτώσα βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και απαντώντας ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής άνοιξαν θέμα αυστηροποίησης των ποινών, πλην όμως από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης το κρίσιμο συμπέρασμα είναι πως το πρόβλημα αφορά στην επιβολή του νόμου και όχι στο βαθμό αυστηρότητας των όποιων ποινών.

«Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο ΚΟΚ» είπε ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε σχετική προτροπή της βουλευτού, για να συνεχίσει: «Ομως, πολλές φορές στο παρελθόν έχει αυστηροποιηθεί. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να γίνει πιο αυστηρός. Το ζήτημα, όμως είναι ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Για αυτό, βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή συνεργασία με την Τροχαία και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Το πρόβλημα είναι και σε άλλους αυτοκινητόδρομους, αλλά στο κέντρο της Αθήνας. Και στην Αττική Οδό βλέπουμε αυτό το φαινόμενο».

Επανερχόμενη η κυρία Πιπιλή μεταξύ άλλων σχολίασε: «Θα σας παρακαλούσα να είναι εξοντωτικά υψηλά τα πρόστιμα, γιατί είναι αποτροπή. Δεν είναι μόνο ο έλεγχος. Είναι και η αποτροπή».

Απαντώντας ο υπουργός Μεταφορών, σημείωσε: «Δυστυχώς, ζούμε σε μία χώρα όπου ψηφίζουμε αυστηρές νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες, όμως, ποτέ δεν εφαρμόζονται ή πολλές φορές δεν εφαρμόζονται. Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, για την εκτελεστική εξουσία, για τα Υπουργεία, είναι να κάνουν πράξη τους νόμους που ψηφίζονται. Νομίζω ότι όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες -εμείς που κυκλοφορούμε και ζούμε στην Αθήνα- ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ελλιπής, για να το πω ευγενικά…»

Φωτεινή Πιπιλή: «Ανύπαρκτη».

Κ. Καραμανλής: «Εγώ θα το πω «ελλιπής». Υπάρχει, λοιπόν, εδώ και χρόνια μια ελλιπής αστυνόμευση, ειδικά σε θέματα παρκαρίσματος, γιατί υπάρχει και μια πανσπερμία αρμοδιοτήτων. Όλα αυτά τα ζητήματα, λοιπόν, θα κάτσουμε κάτω με τους δήμους και με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή