80 χρoνια πριν… 17-1-1940

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Αγγέλλεται εκ Βασιγκτώνος ότι το ποσόν, το οποίον θα παρασχεθή εις την Φινλανδίαν υπό τύπον δανείου, θα ανέλθη εις 25 εκατ. Δολλάρια. […] Εν τω μεταξύ, […] κατά τας πληροφορίας της εφημερίδος «Κήρυξ – Βήμα» (παρισινή έκδοσις), οι πρώτοι Αμερικανοί εθελονταί έφθασαν εις Φινλανδίαν. Ούτοι ασκούνται εις το σκι και εις την σκοποβολήν προτού λάβουν μέρος εις τας επιχειρήσεις του μετώπου. [φωτ.]

ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΡΡΕΝ: Την 7ην πρωινήν της χθες απεβίωσε συνεπεία καρδιακού νοσήματος, εις ηλικίαν 79 ετών, η Καλλιρρόη Παρρέν. […] Η πνευματική και φεμινιστική δράσις της Καλλιρρόης Παρρέν ήρχισεν από του 1888, οπότε εξέδωσε την εβδομαδιαίαν «Εφημερίδα των Κυριών», την πρώτην εν Ελλάδι γυναικείαν εφημερίδα, συντασσομένην αποκλειστικώς από γυναίκας. […] Συνέχισε την φιλανθρωπικήν της δράσιν και τους αγώνας της μέχρι προ διετίας, οπότε λόγω ασθενείας παρέμεινε κλινήρης. Αλλά παρ’ όλην την ασθένειάν της η εξαιρετική αυτή και υπέροχος Ελληνίς έδιδε μέχρι των τελευταίων της στιγμών τας κατευθύνσεις του «Λυκείου των Ελληνίδων», το οποίον είναι και το τελευταίον της έργον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή