Στη Louis Vuitton το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο (φωτογραφίες)

Στη Louis Vuitton το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο (φωτογραφίες)

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα σκουρόχρωμο, ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων αγόρασε η Louis Vuitton, με σκοπό να το επεξεργαστεί και να το πουλήσει μετέπειτα τμηματικά στα κοσμήματά της.

Το διαμάντι Sewelô, που σημαίνει «σπάνιο εύρημα« στη γλώσσα Τσουάνα της νοτίου Αφρικής, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο και εξορύχτηκε τον περασμένο Απρίλιο από ανθρακωρυχείο στην Μποτσουάνα.

The 1,758-carat Sewelo diamond will be used to create a collection of fine jewellery

Το μεγαλύτερο το Cullinan με βάρος 3.106 καρατίων, που εξορύχθηκε το 1905 και κόπηκε σε μικρότερες πέτρες, μερικές από τις οποίες στολίζουν μέρος των βασιλικών κοσμημάτων της Βρετανίας. 

Ο οίκος LV έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του ακατέργαστου διαμαντιού και δήλωσε ότι θα το «αποκαλύψει» πλήρως όταν ο πολύτιμος λίθος γυαλιστεί. 

Στη Louis Vuitton το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο (φωτογραφίες)-1

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πολύτιμος λίθος κοστίζει περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα αποφέρει πολλά περισσότερα στον γαλλικό κολοσσό  πώλησης πολυτελών ειδών όταν πωληθεί στα κοσμήματα LV. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή